...
Napisał(a)
Witam, słyszalem ze spozywanie w znaczacych ilosciach produktow na bazie pszenicy (np. pieczywo razowe, pszenno-razowe itd) powoduje insulinooporność. Osobiscie codziennie jem takie pieczywo i faktycznie ciezko mi sie pozbyc fatu (od miesiaca robie redukcje, dieta jest, trening silowy, aroby, sauna). Myslicie ze wlasnie w zajadaniu sie razowcem tkwi problem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli masz nadwrażliwość nad gluten to możesz mieć problemy z trawieniem a czy z insulinoopornością to jest kwestia dość powiedzmy kontrowersyjna. Generalnie to skorzystaj z tematów podwieszonych tz. wylicz zapotrzebowanie: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html a następnie po obliczeniu ułóż jadłospis wrzucając go w takiej formie :https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html . Następnie wrzucisz zrzut i Ci doradzimy co źle np. jest.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Nie jest to za dobre jakości węglowodany, które w nadmiarze mogą mieć wpływ w kompozycji sylwetki :) Ważne żeby nie stanowiły głównego źródła węglowodanów Tam w 1 -2 nie robi różnicy
...
Napisał(a)
Nie tylko wymienione przez Ciebie. Wszystkie przetworzone produkty są przyczyną wielu chorób. Nie tylko insulinooporności.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Czyli tak naprawdę makaron, chleb razowy nie powinny byc często spożywane?
...
Napisał(a)
Osoby z insulinoopornością powinny uważać na ilości i jakość węglowodanów w diecie. Podobnie jak i osoby zdrowe.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły