Dzwoniac w PL do urzedu lotnictwa cywilnego zostalem przekierowany do dzialu zajmujacego sie tym co mozna, a czego nie mozna zabrac w bagazu podrecznym. Kobitka jasno powiedziala, ze w Polsce zasady ustala LOTNISKO, z ktorego lecimy. Tak wiec szybki telefon z mojej strony do Balic w Krakowie, bo to lotnisko mnie interesowalo i oficjalna informacja jest taka, ze testosteron do 100ml mozna spokojnie zabrac z bagazem podrecznym, traktowany jest jak zwykla ciecz.
Moja podroz to Uk-Pl-Uk wiec musialem sie jeszcze upewnic co do zasad w UK. Sa inne. Tutaj nie ustala zasad lotnisko, a PRZEWOZNIK z jakim lecimy. Moj na te podroz to Ryanair wiec rowniez szybki telefon do nich wlasnie w Anglii. Oficjalna informacja: w Ryanair mozna rowniez przewiezc testosteron w dowolnej ilosci w bagazu podrecznym, jednak musi byc zaswiadczenie lekarskie/recepta, taka recepta potrzebna jest do przewozu nawet 1ml.
Wrzucilem ten temat bo nie raz widzialem, jak ludzie pytaja o przewoz srodkow i nikt nigdy nie udzielil konkretnej odpowiedzi. Tak wiec moze komus sie przyda w przyszlosci to info, bo przynajmniej zasady sa znane jesli chodzi o nasz kraj i UK

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!