Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Prosze pomozcie!

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2299

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 217
Witam. Mam 14 lat i 179 cm wzrostu, waga 63 kilo. Ostatnio czuje ze kumple zaczynaja pakowac a ja zestaje w tyle. Czytalem artykoł Michaila jak ulozyc swoj trening ale nic z tego nie wiem. Mam hantelki 2x2,2.5 kg oraz ostatnio mozliwe ze beda zajecia na silce albo bede chodzil na silownie. Jesli cos to moge dokupic hantelki czy cos innego za 100 zl sie to chyba kupi i moze cos jeszcze. Ale jak trenowac? Ja byc LAIK! Ja NIE ROZUMIEC :). Wiem ze najpierw ma byc trening ATC pozniej jakis tam. Ale jak? czyli jakie cwiczenia? Please nie mowcie w stylu" podnoszenie hantli w stylu francuskim" bo ja z tego nic nie rozumiem. Ile tez powinien trwac trening? Kiedy go robic lepiej np. rano jak zaraz wstane czy tak jak ide spac albo np.11 w nocy ? Co ile trening zaczac robic? Jeszcze z tego co wiem sa serie i powtorzenia tak? Ale to podnosze 25 razy do gory lape to 3 razy? ile przerwy i czy jak robie to np.30 sekund przerwy i dalej to samo cwiczenie czy reszta cwicen i dalej powtorka tego samego ?Chodzi mi o trening ramion (rak całych) i klaty na sile, mase no i moze rzezbe. Nozki moga poczekac. Please POMOZCIE! Wy chyba tez kiedys zaczynaliscie ale sie smiejscie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 20426 Wiek 35 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 84647
Na poczatek tzw. ACT (ogolnorozwojowka) - https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=18564&forum_id=8&Topic_Title=&forum_title=Trening przez jakies 2-3 miechy. Pozniej bedziesz ćwiczył:

pon - klata + triceps
sr - plecy (w tym ostatnie ćwiczenie na kaptury) + biceps + przedramie
pt - nogi + barki

brzuch 2-3x w tygodniu (nie polecam robic w dzien treningu plecow, bo prostowniki beda zmeczone. ew. wniosy noog w zwisie, ale to juz jesli koniecznie chcesz robic brzuch w ten dzien)

Ćwiczenia:

Klatka-2 postawowe +1 izolowane
grzbiet góra-2 postawowe+ 1 na czworoboczne(kaptury)
grzbiet prostowniki-1 podstawowe
tricepsy-1 postawowe +1 izolowane
bicepsy-1 postawowe +1 izolowane
przedramiona- 1 podstawowe
uda-4-głowe 1 postawowe +1 izolowane
uda-2-głowe 1 izolowane
łydki-1 podstawowe
brzuch 1 na proste +1 na skośne
barki-po 1 na każda głowę

Atlaś Ćwiczeń - lektura obowiązkowa!: www.kulturystyka.pl/atlas 

Serie proponuje 12/10/8/8 na cwiczenia podstawowe i serie 4x10 albo 4x8 na cwiczenia izolowane. Poszukaj w wyszukiwarce gotowych planow pod haslem "plan na mase" - https://www.sfd.pl/search.asp

Przerwy od 60-90 sek w ćwiczeniach izolowanych, 90-120 sek w cięższych, podstawowych ćwiczeniach.

Aha - nóżki nie mogą poczekać. Chcesz mieć rozbudowaną górę na nóżki jak zapałki - ja takich nazywam 'półkulturystami'..

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 362 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1647
http://www.kulturystyka.pl/atlas/ 
co chcesz cwiczyc mase sile

cwicz cwicz a bedziesz wielki :)

moja silownia
http://www.sfd.pl/temat167019/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 362 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1647
sog dla ciebie saib

cwicz cwicz a bedziesz wielki :)

moja silownia
http://www.sfd.pl/temat167019/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzieki za odpis SAIB. Ale x/x/x... to o co tu chodzi w serii ??O co chodzi z tym np. 1 podstawowe. Mowilem ze laik full jestem. Jesli mozesz to rzuc linka z http://www.kulturystyka.pl/atlas/ bo sa rysunki albo mi wytlumacz co to znaczy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 20426 Wiek 35 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 84647
Na początek poczytaj i staraj się o plan ACT, przyjdzie i czas na trening dzielony.
BTW coś ten sog nie doleciał.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a co to te x/x/x... z seriami ? aha Czy na silce cwiczyc i czy po niej tez dawac trening pod wieczor i kiedy trening wogole robic ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
Najlepiej zapisać się na siłkę i ćwiczyć tylko tam. Trenujesz kiedy Ci pasuje, trening powinien trwać ok. 60 min.

Co do Twojego pytania o serie, to przykładowo jeśli napisałem 12/10/8/8 to znaczy, że powinieneś robić 4 serie danego ćwiczenia, w pierwszej serii wykonujesz 12 powtórzeń, w następnej 10 itd.

https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=18564&forum_id=8&Topic_Title=&forum_title=Trening - o ACT - poczytaj, spraw sobie trochę trudu i poczytaj, bo nikt za Ciebie o Twój plan nie będzie się martwił. Kulturysta, który nie interesuje się tym, co robi nie osiągnie zbyt wiele..

Zmieniony przez - saib__ w dniu 2004-10-21 23:18:04

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Z tym ze to spory wydatek miesieczny narazie zostac moze tylko 1 raz w tygodniu. Ale jak robie np. 12 powtorzen 2,5 kg hantlem to pozniej np. cwiczyc miesnie brzucha czy przerwa 30 sekund i nastepne 10 powtorzen.
ps. 12 .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
saib__ ZASŁUŻONY
Specjalista
To nie jest plan treningowy..
Zdobądź podstawy, bo bez tego ciężko będzie...
a 2,5 kg hantle to możesz sobie poturlać, a nie podnosić.. Chyba, że na cięższe nie masz siły..
1 dzień w tygodniu to zdecydowanie za mało, 3x/tydzień minimum..

CZYTAJ, CZYTAJ i jeszcze raz CZYTAJ! Bez tego ani rusz!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
wlasnie wiem ze tym to wiele nie zdzialam ale ile kupic? 5kg czy 4 czy ile ?
Co do tego to ja sie pytam co ile robic te powtorzenia a nie taki krotki plan treningowy.
Czyli z tych porad wynika ze najlepiej 3,4 razy w tygodniu trening i w tym 1 silka moze byc ??

Zmieniony przez - plyta100 w dniu 2004-10-21 23:37:15
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Moj skromny problem

Następny temat

male pytanko...

Spalanie
Polecane artykuły