nie biegaj naczczo - a nie wogóle;)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
bo bez sensu naczczo,
nie przyspiesza spalania fatu,
a nasila katabolizm.
chociaż swego czasu się tak zalecało.

nie przyspiesza spalania fatu,
a nasila katabolizm.
chociaż swego czasu się tak zalecało.

...
Napisał(a)
nadal nie oto mi chodzilo
...
ja ide na 8:15 na uczelnie..
biegam o 6:20, wole wstac o 6:10 i wyjsc, niz wstac o 5 zjesc i tak cos lekkiego, a i tak o uczucie kolki czy o nudności nie trudno.
wole isc na czczo a zjesc bezposrednio po bieganiu a nawet i tuz przed zajęciami o 8:00
oto mi chodzi.
no chyba ze autor posta ma prace/szkole kolo poludnia dopiero, inaczej odradzam na czczo jesli wybiera biegi poranne

ja ide na 8:15 na uczelnie..
biegam o 6:20, wole wstac o 6:10 i wyjsc, niz wstac o 5 zjesc i tak cos lekkiego, a i tak o uczucie kolki czy o nudności nie trudno.
wole isc na czczo a zjesc bezposrednio po bieganiu a nawet i tuz przed zajęciami o 8:00
oto mi chodzi.
no chyba ze autor posta ma prace/szkole kolo poludnia dopiero, inaczej odradzam na czczo jesli wybiera biegi poranne

...
Napisał(a)
imho daj jakiś owoc chociaż/troche gainerka/carbo czy wody z miodem np
przed bieganiem,
szczególnie jeśli biagasz z dużą intensywnością.

szczególnie jeśli biagasz z dużą intensywnością.
...
Napisał(a)
i co to ma dać ? nie przesadzajmy.
nikt nie topi fatu ponizej 9% na zawody, gdzie jest na granicy smierci z odwodnienia, zeby były negatywne skutki spadku masy miesniowej przy odpowiednim calodziennym odzywianiu.
pamietajmy ze zarcie 3-4 h siedzi tylko w zoładku,a calkowite trawienie (jelita) trwa pare dni.
nikt nie topi fatu ponizej 9% na zawody, gdzie jest na granicy smierci z odwodnienia, zeby były negatywne skutki spadku masy miesniowej przy odpowiednim calodziennym odzywianiu.
pamietajmy ze zarcie 3-4 h siedzi tylko w zoładku,a calkowite trawienie (jelita) trwa pare dni.
...
Napisał(a)
diabeł tkwi w szczegółach
aczkolwiek osobiście też mam zdrowe podejście (tzn nie przesadzone) do ćwiczeń i odżywiania,bo rzeczywiście,na poziomie amatorskim nie ma co dramatyzować
zdr!

aczkolwiek osobiście też mam zdrowe podejście (tzn nie przesadzone) do ćwiczeń i odżywiania,bo rzeczywiście,na poziomie amatorskim nie ma co dramatyzować

zdr!
...
Napisał(a)
nie wiem czemu 2 oidp zostlay skasowane...ale skoro zostaly tochyba byly malo istotne :) w sumie to mam problem z dobraniem dierty bo sam nie wiem jaka bedzie dla mnie najlpesza...wiem ze mam przerazliwie szybką materie...
...
Napisał(a)
biegam roznie ok 9 lub 10 na poliechnime ide na ok 13 zalezy od tego czy mam labo0rki czy cwiczenia bo na wyklady nie chodze...wiec ok 9/10....nie wiem jaka dieta bedzie dla mnie dobra...czytalem sporo...ale ja nie mam zielonego pojecia jaka powininem wybrac...a co do fatu...chyba mam go w ilosciach mniejszych niz przeceiztny facet...
...
Napisał(a)
ale ja nie mam zielonego pojecia jaka powininem wybrac -na mase,dodatni bilans,żebyś rósł!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!