Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Problemik w Judo.... mozecie pomóc....

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5683

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 91
Mam taki mały problem..... Pewnie mnie zaraz wyśmiejecie bo to co powiem bedzie głupie ale.... Trenuje Judo jakieś 2 miesiące. Do tego czasu trenowałem z kolegą ale on wypadł (za oceny w szkole). Dlatego na ostatnich treningach ćwiczyłem z trenerem (tylko on mi dorównywał w wadze). Jednak gdy na sale weszła kolejna grupa... ich trener mnie zauważył i zaproponował mi treningu nich.... Tylko że jak ja tam pójde to oni mnie stępią i zgniotą :( . Tamten trener wyglądał na niezbyt przyjaznego i na wymagającego. Troche sie boje ze jak tam pójde to nie wyrobie albo mnie wyśmieją czy coś takiego. (ale ja głupie rzeczy gadam nie?) Dlatego mam do was prośbe.... Moglibyście mnie roche podnieść na duchu ?? :) Nie wiem też co tamten trener bedzie wymagał, ale czy moglibyscie mi podać liczenie do 10 po japońsku ( to też moze sie przydać), bo to jest jedyna teoria którą moge nadrobić. Pomijam już to że przy przewrotach znosi mnie na jedną strone, i nie moge zrobić padu przez prawy bark, ani przewrotu w tył na prawym barku. Ale mimo to podnieście mnie roche na duchu :) Przyda mi sie to :)

P.s. Wybaczcie za najgłupszy post roku.... Robie za dużo szumu wokół tego.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1538
Tutaj masz liczebniki japońskie:
https://www.sfd.pl/temat163817/ 

Szybki jak wiatr,/ Spokojny jak las,/
Zachłanny jak ogień,/ Nieruchomy jak góra.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 12 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 53
nie masz czego sie bać na pewno dasz sobie rade ,zacznij cwiczyc na poczatek z nie najmocnijszymi zebys techicznie sie poduczył, bedzie dobrze i nic sie nie martw!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 11379 Wiek 39 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 47331
hmmm jak rozumiem konkurencja tn drugi trener?

dowiedz sie ktory jest lepszy i trenuj u lepszego ktory ma wieksze osiagniecia czy jego uczniowie maja wieksze

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
jenu dzieki za słowa otuchy :)

Pozatym to nie jest na zasadzie konkurencji tylko wymiany zawodników między trenerami. Jak narazie byłem w grupie początkującej która miała 2x w tygodniu, a teraz bede miał 3x w tygodniu. Pozatym grupa jest starsza (tzn. mniej wiecej w moim wieku).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
skawa dzieki za liczebniki :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Prosze bardzo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jeszcze mam pytania odnośnie wiązania pasa..... wiem jak sie odwiązać pasem ale tak sie zacząłem zastanawiać czy sam węzeł ma jakieś znaczenie. Bo ja do tej pory wiązałem na normalny supełek a trener sie nie czepiał :) To jak to jest ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wiązanie pasa:
https://www.sfd.pl/temat174245/

Mefu; Dzięki za soga

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 10832 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 38587

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
skawa zasłużyłeś :) Jodan czy ty kiedykolwiek napisałeś poważnego posta ??

Tak pozatym to trening ze starszą grupa był super :D Spodziewałem że mnie tam wybrechtają a tu zgas.... tłumaczyli mi co robie źle i poprawiali mnie :) Zauważyłem juz kilka swoich błędów i wiem co robiłem nie tak. Teraz sie szykuje ostry trening :D :D :D
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

KB-Eliminacje strefy pólnocnej do MP Light Contact - Nowe Miasto Lubawskie 5.03.2005

Następny temat

Siła i szybkość w układach

Spalanie
Polecane artykuły