Witam od pewnego czasu gdy ćwiczę na siłowni strzela mi w kolanach, łokciach, barkach itd. Mam wrażenie jakby moje stawy były takie suche. W kolanach strzela mi najbardziej jak robię przysiad. Jak mogę wykluczyć ten problem? Czasem bolą mnie kolana i nadgarstki. Jest na to jakiś suplement lub witaminy proszę o jakieś rady z góry Dziekuję i Pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
1. Zwiększ w diecie podaż omega 3 - tłuste ryby, a najlepiej olej lniany.
2. Jak problem jest poważny to zastrzyki z kwasu hialuronowego. Suplementacja doustna tym produtem według badań niewiele daje (97% poleci do kibla), ale niektórzy chwalą.
3. Przyjmowałeś jakieś inhibitory aromatazy? Niski poziom estrogenu wysusza stawy.
2. Jak problem jest poważny to zastrzyki z kwasu hialuronowego. Suplementacja doustna tym produtem według badań niewiele daje (97% poleci do kibla), ale niektórzy chwalą.
3. Przyjmowałeś jakieś inhibitory aromatazy? Niski poziom estrogenu wysusza stawy.
...
Napisał(a)
Hmm przerazil mnie twoj post . Skad taka wiedza na ten temat zwykly suplement nie wystarczy?
...
Napisał(a)
Ze stawami to nie jest prosta sprawa :). Moje porady dotyczą tzw. "smarowania", ponieważ objawy o których piszesz, wskazywałyby właśnie na wysuszenie. A na to najlepsze jest to, o czym pisałem. Omega-3 możesz przyjmować w postaci suplementu, ale to przez 2-3 tygodnie też w ilości 5g dziennie.
...
Napisał(a)
apteczne środki na stawy są dla starych ludzi, młodym mogą zaszkodzić- zdanie aptekarki.
...
Napisał(a)
Hervonapteczne środki na stawy są dla starych ludzi, młodym mogą zaszkodzić- zdanie aptekarki.
A jakieś uzasadnienie czy tylko pogląd na zasadzie "nie lubię lodów czekoladowych"?
Cinek: Flexit możesz wrzucić do stałej suplementacji. Jak się ciężko trenuje to warto wrzucić jakiś preparat kompleksowy na stawy. Flexit jest ok, bo ma hydrolizat kolagenu i MSM, które mają potwierdzone w badaniach działanie, a także glukozamine, chondroityne i kwas hialuronowy, których działanie już budzi kontrowersję. Warto więc wrzucić na stałe 10g dziennie, ale to suplement, a nie lek więc nie spodziewaj się cudów :). Regularnie przyjmowany z czasem pomoże i ograniczy dalsze urazy.
...
Napisał(a)
Najpier zwieksze tluszcze kupie omega 3 jak bedzie kasa dodam flexit
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!