Dzień dobry, od paru miesięcy mam problem z tricepsem gdy go dotykam to odczuwam ból przy łokciu , gdy mocniej dotknę to czuję jakbym był rażony prądem , od tricepsa do palców . Podczas pompek i dipów też to się dzieje , zrobiłem miesiąc przerwy od ćwiczeń i nic się nie polepszyło mam 16 lat i ćwiczę od roku . Z góry dziękuję za wszelką pomoc .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Udaj sie do lekarza lub do fizjoterapeuty a nie szukaj porad w necie , jeśli juz będziesz miał choćby minimum diagnozy to wtedy mozna coś podpytać
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Z opisu, który zasugerowałeś wydaje się, że problem może dotyczyć jakiegoś urazu/ucisku na nerw, przez co odczuwasz dyskomfort aż do nadgarstka. Skoro zrobiłeś aż miesiąc przerwy od aktywności fizycznej i problem występuje nadal, to chyba nie pozostaje nic innego, jak wybrać się do lekarza. Jeżeli na NFZ, to rodzinny, który skieruje Ciebie do specjalisty - ortopedy/neurologa. On dalej będzie wiedział jakie zastosować leczenie. Możesz pominąć tę drogę i czekanie może nawet 6-12 miesięcy i udać się prywatnie. Najlepiej do jakiejś kliniki sportowej. Oczywiście o ile stać Ciebie na to.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!