Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
422
Witam od kwietnia a nawet i dłużej mam problem z górną częścią kręgosłupa, barkiem i łopatka bardzo zbita tkanka mięśniowa do tego odczuwa odrętwienie ręki byłem już u dwóch fizjoterapeutów i żaden z nich nie potrafi mi pomóc. Każdy z nich zabiera się za nastawianie kręgów i masaż. Nastawianie powoduje że mi tylko bardziej w karku strzela a nigdy nie strzelało a masaż pomaga na chwilę.
Kiedyś chodziłem na rehabilitację w innym mieście i nikt mi nie nastawiał kręgosłupa był masaż, ćwiczenia i to mi pomogło. Szukam teraz innego fizjoterapeuty ale z rozmów telefonicznych wynika że tez będziemy nastawiac kręgosłup!. Co co tym myslicie jakas rada?
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
422
dodam jeszcze że wcześniej byłem prywatnie u ortopedy i wykazało na USG że mam zmiany zwapnieniowe ścigach w barku lub zmiany przeciążeniowe. Ten doktorzyna nawet nie myślał o tym że by mi USG zrobić!! Dzięki ćwiczenia z i zabiega fizykoterapeutyczny z barkiem jest lepiej ale nadal boli mnie łokieć i to przy takich ruchach jak przy tak zwanym łokciu tenisisty. Czyli np jak próbuje wykonać taki ruch jak przy wyżymaniu, unoszenie dłoni w nadgarstku do góry czuje ciągnięcie do łokcia i oczywiście przy ściskaniu np piłeczki tenisowej. Jakie zabiegi na to polecacie? jakie ćwiczenia? może jakaś maść co przyśpieszy? Dzięki i pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
422
Dokładnie ortopeda naciągną mnie na zrobienie prześwietlenia 30zł + USG 80 + wizyta 100zł - diagnoza rehabilitacja Diagnoza jest taka że mam bardzo zbitą tkankę mięśniową w okolicach kręgosłupa piersiowego oraz te mięśnia w okolicach łopatki prawdopodobnie od wiosłowań ze sztangą.
Co dziwne bolą mnie tez łokieć i bark jego środkowa część zastanawiam się czy jest to ze sobą połączone czy są to zupełnie dwa różne urazy ale martwi mnie to że to już 3 miesiące a jak podnoszę np butelkę z wodą to odczuwa lekki ból albo jak próbuję odkręcić butelkę. Podobny dyskomfort odczuwa w czasie jazdy samochodem jak się trzeba dużo kierownica namachać albo w czasie jazdy na rowerze ehh jak tu żyć
Szacuny
21
Napisanych postów
688
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3520
Masz grupy przykurczy az do szyi , mozliwe ze problem z barkiem jedt od kregoslupa szyjnego, moze tu pomoc masaz sportowy streching akupunktura badz akupresura , ja bym z tych wszystkich rzeczy poszukal dobrego goscia od akupresury
napisz dokladnie ktora łopatka lewa czy prawa i w jakim jestes wieku
i co wyszło na przeswietleniu i usg
napisz skad jestes
Zmieniony przez - cinek88888 w dniu 2012-08-15 12:15:03
Zmieniony przez - cinek88888 w dniu 2012-08-15 12:15:44
Zmieniony przez - cinek88888 w dniu 2012-08-15 12:17:28
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
422
No masz racje B-REAL pamiętam że jak jeszcze ćwiczyłem to też pobolewał mnie triceps później łokieć. Na razie postanowiłem wykonywać ćwiczenia z taśmą rehabilitacyjną a później rozciąganie. Co do akupresury to jakoś w to nie wierze . Nikt mi nie odpowiedział co myślcie o tym ciągłym nastawaniu kręgów?
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
50
widzę że masz podobny problem do mnie, też odczuwasz że bark jest jakby osłabiony, wysiadał kondycyjnie, np jak pływasz że po iluś długościach on jakby nagle traci siły robi się spięty i taki dyskomfort ?