Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jak się za to wszystko zabrać.
...
Napisał(a)
Cześć, mam subkliniczną niedoczynność tarczycy, moje TSH na dzień 21.08 wynosiło 8,530 a FT4 1,48. Te wyniki robiłam już po pierwszej konsultacji z endokrynologiem, bo przed nią miałam robione te same w lutym i TSH wynosiło 6,151 więc podwyższyło mi się. Lekarz przepisał mi Letrox 75 i codziennie na czczo go biorę 30 minut przed śniadaniem od września, za 2 tygodnie idę do niego z wynikami, które będę robić przed wizytą i mam pytanie odnośnie ćwiczeń i diety przy niedoczynności, czy to ma w ogóle sens? Tzn wiem, że na pewno ma bo chcę schudnąć, ważę 95 kg przy 172 cm wzrostu, lekarz sam stwierdził, że nie mogę schudnąć przez tarczycę, pomimo wcześniejszych diet i ćwiczeń, ale strasznie zniechęca mnie to, że nie wiem co do tej diety dać, co mogę jeść a czego nie, czy gluten odstawić całkowicie? Ćwiczenia siłowe w domu na początek wystarczą?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wątpię, że ktoś podejmie się bezpośredniej pomocy na forum w takim przypadku. Wybierz się do mądrego dietetyka, który jeśli umiejętnie cię poprowadzi, to będziesz usatysfakcjonowana z poprawy kompozycji sylwetki, a nawet podreperowania pracy tarczycy za pomocą samego żywienia i ew. podstawowych suplementów.
Zmieniony przez - WnMPapa w dniu 2017-10-28 00:40:47
Zmieniony przez - WnMPapa w dniu 2017-10-28 00:40:47
...
Napisał(a)
Troszkę źle zadałaś pytanie. Dieta i aktywność fizyczna jest niezbędna w Twoim przypadku a nie czy ma sens.
http://potreningu.pl/articles/2225/dieta-w-niedoczynnosci-tarczycy--czesc-i
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-10-28 09:53:28
http://potreningu.pl/articles/2225/dieta-w-niedoczynnosci-tarczycy--czesc-i
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-10-28 09:53:28
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły