Szacuny
0
Napisanych postów
234
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1900
Witam, otoż mam prbolem z brzuchem, jestem ektomorfikiem i jestem bardzo chudy lecz gdy staram się więcej jeść to mam bardzo duży brzuch, co mam z tym zrobić ? pomóżcie, nawet gdy dlugo biegam to tez odstaje, liczę na pomoc i wstawiam dwa zdjęcia. Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
poza możliwymi wadami postawy oczywistą sprawą jest, że przy większych ilościach jedzenia brzuch odstaje bardziej przecież gdzieś całe jedzenie musi się pomieścić więc odstający nieco brzuch to nic niezwykłego
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Byłeś u ortopedy/fizjoterapeuty?
Przyczyną mogą być również zbyt słabe mięśnie brzucha.Tutaj przychodzą z pomocą ćwiczenia izometryczne,wzmacnianie mięśnia poprzecznego.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
I nie zalecił żadnych ćwiczeń korekcyjnych? Przede wszystkim przykładaj się do treningu grzbietu i pilnowania,aby przy każdym powtórzeniu doprowadzić do retrakcji łopatek.Poza tym ćwiczeń pull'owych winno być trochę więcej niż tych push'owych(czyli nie klatka 5 ćwiczeń i na grzbiet tylko 2).Ale nic więcej nie jestem w stanie doradzić przez internet-prawdopodobnie masz osłabione mieśnie grzbietu,co jest spowodowane przeciągnięciem.Brzuch i klatka w przykurczy.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„