Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
160
Witam forumowiczów.
Szukałem pod wieloma hasłami w googlach informacji które by mi pomogły lecz niestety nic takowego nie znalazłem, jeżeli ktoś z was widział taki problem to prosze o przekierowanie do tematu.
Moim problemem jest teraz zrobienie iniekcji, na początku wszystko było dobrze, to nie pierwszy cykl.
Iniekcje robiłem samodzielnie lub przez pomocnika w pośladek, niestety od jakiegoś czasu problem narastał, mianowicie coraz to wiekszy ból przy wbijaniu i coraz ciężej się przebić.
Głównie chodzi o przebicie sie przez skórę, problem jest na tyle poważny że samodzielnie nie jestem w stanie sobie teraz przebić uda a pomocnik ma ogromny problem wbić się w pośladek ponieważ skóra naciąga się do takiego stopnia że igła niemal znika. Po przebiciu odczuwam ogromny ból i po wyciągnięciu igły pojawia spora ilość krwi (oczywiscie po wbiciu zawsze jest odciągane by sprawdzić).
Problem nasilił się od czasu dorzucenia do cyklu winstrolu lecz nie jestem pewny czy problem leży w tym środku.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
160
To by się mogło zgadzać, ostatnio zrobiłem mały zapas w pewnej aptece i własnie tak kojarzę że to od tamtej pory coś jest nie tak.
Dzięki wielkie za zainteresowanie i chyba czeka mnie wizyta w innej aptece :)
Szacuny
29
Napisanych postów
7497
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
122808
Zamów sobie przez net w dozie igły i po kłopocie. Są pakowane w kartony po 100 szt. Do nabierania możesz wziąć najtańsze gvwno za 5 zł, ale do iniekcji - tylko terumo(przynajmniej ja ich używam i jak na razie wszystko ok).
"Ty mi tu chłopczyku nie rób reklamy, bo w marketingu nie siedzisz tak głęboko jak w mięśniach"
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
101
Skorzystaj z igieł możliwie jak najcieńszych. One nie są bolesne. Co więcej, moment wkłucia to ma być dosłownie moment. Raz, dwa, i trzy! - wbijasz całą igłę. To wtedy kompletnie nie boli. Nie wbijaj igły powoli bo to faktycznie jest bolesne, czasami nawet bardzo. Kiedy przebicie "na trzy" jest KOMPLETNIE BEZBOLESNE. Oczywiście użyj igieł najcieńszych, 4x30 bodajże.
Szacuny
82
Napisanych postów
699
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4558
ehheeh nie moge :D jak to czytam jak chcesz jak najmiejsze igły brac;P to nie robisz domiesniowo a moze podskornie;P co jednym slowem jak wbijasz ciagle w to samo miejsce w tylku to normalna sprawa jest ze robia sie miejscowe problemy kazdy tego doznal na pewno zmien miejsce bezpieczne sa jeszcze barki i tricepsy jak zaczniesz wbijac codziennie towar;P to ci powiem nauczysz sie że nie tylko tylek masz
raz człowiek naprawde sie zakoch**e moja miłoscia juz do konca bedzie kulturystyka