...
Napisał(a)
witam, kupilem wasz produkt i mam dylemat: ile tego brac? na etykiecie jest napisane: dzienna dawka 5g. ale czytam dalej i... jedna porcja 5g zawiera... co robic???
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
dawkowanie glutaminy jest rozne, wszystko zalezy od roznych czynnikow, tego jak trenujesz, Twojej wagi, danego etapu treningowego lub celu treningowego itd itp
ogolnie dawki glutaminy w ciagu dnai wahają się - u osob trenujacych amatorsko - od 5g do około 20g dziennie
i tak na porcje ogolnie przyjelo sie dawkowac te 5g, chociaz sa osoby ktore rozbijaja to na np. 3-4g i dawkują jeszcze czesciej w ciagu dnia (np. 3-5 porcji dziennie)
Ja bym proponował około 10-15g w dni treningowe
i 5-10g w dni wolne
5g to bedzie około, jedna mocno czubata łyżeczka od herbaty
wtedy np. w dzien Treningowy: 5g rano na czczo i 10g po treningu, oogolnie w dzien treningowy priorytetowo traktuj tą dawke potreningową , moim zdanie lepiej wziac wtedy wiecej niz bawic sie w rozbijanie tego na np.4 porcje po 3g w ciagu dnia
w dni wolne rano na czczo i / lub przed snem
jak jednak chcesz rozbijac lbu po prosu np. brac z 20g dziennie to dawkuj to rano na czczo, pzred treningiem z 30min, po treningu i przed snem
ogolnie dawki glutaminy w ciagu dnai wahają się - u osob trenujacych amatorsko - od 5g do około 20g dziennie
i tak na porcje ogolnie przyjelo sie dawkowac te 5g, chociaz sa osoby ktore rozbijaja to na np. 3-4g i dawkują jeszcze czesciej w ciagu dnia (np. 3-5 porcji dziennie)
Ja bym proponował około 10-15g w dni treningowe
i 5-10g w dni wolne
5g to bedzie około, jedna mocno czubata łyżeczka od herbaty
wtedy np. w dzien Treningowy: 5g rano na czczo i 10g po treningu, oogolnie w dzien treningowy priorytetowo traktuj tą dawke potreningową , moim zdanie lepiej wziac wtedy wiecej niz bawic sie w rozbijanie tego na np.4 porcje po 3g w ciagu dnia
w dni wolne rano na czczo i / lub przed snem
jak jednak chcesz rozbijac lbu po prosu np. brac z 20g dziennie to dawkuj to rano na czczo, pzred treningiem z 30min, po treningu i przed snem
http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
...
Napisał(a)
trenuje amatorsko, cel: masa (obecnie plan hst), waga 58 kg (wiem ze malo
dlatego cwicze). nie myslalem wcale o takim rozbijaniu. dawki: zawsze rano 5g i przed snem 5g, w dni treningowe 5-15g po treningu.
interesuje mnie tez wit b6 dodana do tego preparatu. jest tam podana wartosc 150% zalecanego dziennego spozycia na porcje preparatu. czyli ogolnie na caly dzien czy na 1 porcje??? to dosc istotna sprawa-hiperwitaminoza w przypadku b6 to powazne zmiany w ukladzie nerwowym
Zmieniony przez - mk92 w dniu 2008-06-30 11:43:44

interesuje mnie tez wit b6 dodana do tego preparatu. jest tam podana wartosc 150% zalecanego dziennego spozycia na porcje preparatu. czyli ogolnie na caly dzien czy na 1 porcje??? to dosc istotna sprawa-hiperwitaminoza w przypadku b6 to powazne zmiany w ukladzie nerwowym
Zmieniony przez - mk92 w dniu 2008-06-30 11:43:44
...
Napisał(a)
przy takiej wadze spokojnie 10-15g dziennie bedzie odpowiednią dawką i tak jak rozpisales jest ok
co do witamin, w glutaminie V-maxa w porcji 5g zawierają się 3mg vit b-6 co oznacza okolo 150% dziennego zapotrzebowania na tą witamine, ALE 'dziennego zapotrzebowania' wg norm dla przecietnych ludzi, dlatego dla osoby trenujacej i prowadzacej aktywne zycie Twoje zapotrzebowanie na vit. i minerały rosnie, po prostu Twoj organizm potrzebuje wszystkiego wiecej do prawidlowego funkcjnowania , poprawy regeneracji , etc.
poza tym podane witaminy w formie syntetycznej nie sa z tego co mi wiadomo - keidys przegladalem na ten temata badania , ale to bylo z rok temu - przyswajalne w 100%
juz pomijam fakt, ze to naprawde są małe ilosci i nie masz co sie bac o stan hiperwitaminozy, biorac nawet te 20g dziennie dostarczysz 12mg vit.b6 z glutaminy = 600% rda
a dla porównania 1 tabletka vitaminy Special Two firmy NOW - jednych z najlepszych na rynku - zawiera 1250% rda vit.b6 dokladnie 25mg
co do witamin, w glutaminie V-maxa w porcji 5g zawierają się 3mg vit b-6 co oznacza okolo 150% dziennego zapotrzebowania na tą witamine, ALE 'dziennego zapotrzebowania' wg norm dla przecietnych ludzi, dlatego dla osoby trenujacej i prowadzacej aktywne zycie Twoje zapotrzebowanie na vit. i minerały rosnie, po prostu Twoj organizm potrzebuje wszystkiego wiecej do prawidlowego funkcjnowania , poprawy regeneracji , etc.
poza tym podane witaminy w formie syntetycznej nie sa z tego co mi wiadomo - keidys przegladalem na ten temata badania , ale to bylo z rok temu - przyswajalne w 100%
juz pomijam fakt, ze to naprawde są małe ilosci i nie masz co sie bac o stan hiperwitaminozy, biorac nawet te 20g dziennie dostarczysz 12mg vit.b6 z glutaminy = 600% rda
a dla porównania 1 tabletka vitaminy Special Two firmy NOW - jednych z najlepszych na rynku - zawiera 1250% rda vit.b6 dokladnie 25mg

http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy
...
Napisał(a)
co do tej b6 to poruszalem temat juz kiedys na forum, obawialem sie przedawkowania ale rozwiano moje watpliowsci - wiec nie obawiaj sie, dopiero wieeelkie dawki szkodza a pozatym b6 sama sie wydala z organizmu gdy jest jej nadmiar
Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl
...
Napisał(a)
znalazlem jeszcze w necie ze bezpieczna dawka b6 dla osoby doroslej wynosi 100 mg. wiec nie ma czego sie bac. ale mam kolege ktory sie potyka idac trzezwo po prostej drodze i ma rozne takie schizy wiec wolalem zapytac
dzieki beda sogi

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!