Szacuny
17
Napisanych postów
3041
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
20223
Witam,
Fajny temat.
Od razu mogę ci powiedzieć kilka rzeczy. Otóż do CBŚ to mógłbyś sie dostać po przepracowaniu dobrych 10 lat w Policji przy za***istych wynikach i mocnych plecach. Po podstawowym teoretycznie możesz się ubiegać, ale oczywiście będziesz oddelegowany do jakiegoś komisariatu i tam będziesz zapieprzał,a twoje podanie o pracę w CBŚ trafi do centrali w KGP jako niezły kawał do obśmiania.
Szacuny
51
Napisanych postów
7467
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
32016
Jest jeszcze jedno wyjscie. Masz specyficzny fach. UDajesz sie do Naczelnika danej delegatury CBS i przedstawiasz mu swoje kwity. Jesli mu sie spodobaja, to jest szansa na szybsza prace w cbs niz po 10. Z wyzszym wyksztalceniem jeszcze szybciej, poniewaz wiekszosc etatow to etaty oficerskie.
Szacuny
17
Napisanych postów
3041
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
20223
no więc właśnie - większość to oficerskie, a oficera dostajesz po 8 miesięcznym kursie w szczytnie, na który musisz jeszcze zostać delegowany, co bywa niesamowicie trudne. Ode mnie z wydziału "na szczytno" idą ludzie po dobrych kilku lub kilkunastu latach służby. A co ciekawe odsetek takich co oblewają egzamin też nie jest mały.
Szacuny
4
Napisanych postów
427
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13145
Mam jeszcze kilka pytań np.jeśli będę miał wykształcenie wyższe inż. to mam większe szanse dostania się do CBŚ ? oraz czy na tym samym polega rekrutacja do grup antyterrorystycznych jak do grup realizacyjnych CBŚ??
Szacuny
17
Napisanych postów
603
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
12851
grupy AT a CBŚ to już niebo a ziemia ;) zdecydowanie ciężej do AT niż do CBŚ. W AT masz jeszcze oprócz pleców dość naprawdę ciężkie testy sprawnościowe, które regularnie sie powtarzają