Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
57
Witam wszystkich! mam taki problem grywam duzo w siatkowke ale mam za slaby wyskok przez co zniecheca mnie to do gry. 1,5roku temu skrecilem staw kolanowy na zawodach w reczna ale lekarz zrobil mi usg i powiedzial ze nic mi nie jest no ale kolano czasami mi dokucza no ale wrocmy do tematu no i potrzebuje jakis trenning na poprawienie wyskoku mam 182cm wzrostu i waze jakies 66kg a z tym wzrostem doskakuje gdzies do 270-280cm a to jest bardzo malo jak do siatkowki i potrzebuje tak z 15-20cm poprawic swoj wyskok no ale z tego co czytalem to nie ma trenningu ktory by nie przeszkadzal przy mojej kontuzji moze ktos ma jakis plan ktory bym mogl wykonywac?? Prosze o odp:) z gory dzieki
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
57
270-280cm to jest na ile max moge bloka zrobic a przy tym wzrosci to powinienem ok 300 zrobic a no i zapomnialem dpoisac ze jak cos to mam jeszcze dostep do sliowni lawka hantle i gryfy.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
54
Przede wszystkim trening, tak jak kolega wyżej napisał. Do tego na pewno bieganie, przysiady z obciążeniem, wznosy łydek.
Istnieją również treningi typowe na poprawienie wyskoku stosowane głównie przez koszykarzy, ale z tego co czytałem i rozmawiałem z różnymi osobami, nie jest to polecane ze względu na stawy i kolana, a przy Twoim urazie tym bardziej bym nie ryzykował.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
57
czytalem te treningi ktore sa wykonywane przez koszykarzy no i od razu pisze ze jak masz problemy z kolanami to nie bierz sie za ten trening. Chodzi mi o jakies cw na silce no ale nie wiem jakie wplywaja na skocznosc a przy niewielkim obciazeniu stawow az tak sie nie przeciaza. jak by ktos mial taki plan to niech napisze:)
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
54
Widzę, że znacie się na siatkówce...
Co ma kilka/kilkanaście przysiadów z lekkim obciążeniem np. do treningu Kangaroohoops czy AirAlert, gdzie wykonujesz mnóstwo bardzo obciążających ćwiczeń od wchodzenia i schodzenia z krzesła na żabkach skończywszy. To inna działka.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
27
jak dla ciebie to mogłbym polecic plażówke. nie obciąża kolan bo nie grasz na twardym a wyskok się zwiększa bo na piachu trudniej się skacze a na to kolano to bys mogl brac jakies tabletki z glukozamina bo to wzmacnia stawy