Szacuny
1717
Napisanych postów
27216
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
516400
Zadałeś zbyt ogólne pytanie. Olej kokosowy może być uwzględniony w codziennym menu, ale w zdroworozsądkowych ilościach (kontrastując się z resztą diety-proporcją tłuszczy) bowiem nie zawiera nie wiadomo jakich prozdrowotnych właściwości.
Szacuny
358
Napisanych postów
953
Wiek
124 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
53586
Zdrowy w ilościach około 2 łyżek dziennie (jakieś 20g). Niemniej ilości te zależą od indywidualnych czynników jak masy i aktywności fizycznej danego człowieka. 2 łyżki to zalecenia dla większości "typowych" przypadków, choć są i ludzie spożywający po 6-8 łyżek dziennie, ale to już przypadki o dużej masie i intensywności treningów.
Szacuny
5
Napisanych postów
443
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5332
Używam go tylko do smażenia mięsa bądź gdy robię warzywa na patelnię ale zapytałem bo po usmażeniu mięsa i ułożeniu go na talerz(gotuję zawsze na 2 dni) wszystko tak jak by pływa w tłuszczu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6267
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754787
Ciężko mi sobie wyobrazić ile musisz dodawać tego oleju żeby wszystko pływało w nim. Chociaż z drugiej strony znam osobę, ktora zużywała 500ml na 3-4 smażenia. Smażyć trzeba się nauczyć. Od tego powinieneś zacząć.
Szacuny
5
Napisanych postów
443
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5332
Na 750g kury daję jedną łyżkę tegoż oleju więc chyba nie jest to przesadna ilość. Teraz zaczynam się zastanawiać czy cycki są dobrej jakości bo dziś rano robiłem na grillu elektrycznym i po zdjęciu też jest ten tłuszcz/woda ale w znacznie mniejszej ilości.
Szacuny
358
Napisanych postów
953
Wiek
124 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
53586
Najpewniej woda z piersi. Niestety, producenci mają tendencję do faszerowania mięsa wodą i substancjami wiążącymi, by zwiększyć wagę. Ponoć piersi z indyka nie chłoną tak wody jak z kurczaka.