Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Odstający brzuch - porady

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 753

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 134
Mam 172cm/65kg ostatnio wazylem sie z miesiac temu, prawdopodobnie teraz troche wiecej, zawsze bylem szczuply.

No ale niestety mam problem z lekko odstajacym brzuchem, ktory zauwazylem jakos tydzien temu. Jak leze na plecach widac z boku, ze wyglada on tak nienaturalnie w jednym miejscu o 1-2cm za duzo. Gralem w pilke raz w tygodniu na studiach w ramach WFu. Ostatni WF byl mniej wiecej tak 2 tyg. Nie zauwazylem przy sklonach ani nie czulem, zeby bylo cos nie tak. Tak samo przy schylaniu sie, zeby zawiazac buta. Ostatnie 2 tyg to glownie siedzacy tryb zycia, smieciowe zarcie ale ciezko mi uwierzyc, zeby ten tluszcz tak szybko sie odlozyl w brzuchu. Poza tym jeden WF w ciagu tygodnia to przeciez nie jest tak duzo, zeby spalic to wszystko.

Teraz przy sklonach/schylaniu czuje ten brzuch tzn. on sie wypycha do przodu. Nie nazwalbym tego piwnym brzuchem, bo on nie wisi i az takiej tragedii nie ma, ale jednak cos sie zmienilo i dla mnie to nieatrakcyjne. Piwo pije tylko okazjonalnie, bardzo rzadko. Zdecydowanie czesciej energetyki, ktore jak sie domyslam powinienem ograniczyc w trybie natychmiastowym.

Nie chce, zeby to eskalowalo na wieksza skale. Co mam robic? Spacery, bieganie, jakies cwiczenia w domu? Redukcja i zmiana w diecie? Dodam jeszcze, ze zaczyna sie okres wakacyjny zawsze jezdzilem rowerem do pracy te 6km liczac obie strony razem, myslicie ze to wystarczy?

Dziekuje bardzo z gory za pomoc wszystkim.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106327 Napisanych postów 378364 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711716
Fajnie jak byś jakąś fotkę wrzucil jak to wygląda

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Jest to całkiem normalne, że tkanka tłuszczowa odkłada się w naszym organizmie, w szczególności na brzuchu wśród mężczyzn. To jak wygląda Twoja sylwetka, uzależnione będzie od tego jak aktywny masz tryb życia i w jaki sposób się odżywiasz. Jeżeli więc chcesz poprawić kompozycję sylwetki, to warto jest wprowadzić zaangażowanie mięśni do pracy, w postaci treningu siłowego i zmienić swoje nawyki żywieniowe. Inne formy aktywności fizycznej będą przydatne, ale najważniejszy jest w tym kierunku trening siłowy.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Następny temat

Suplementy - jakie wybrać?

Spalanie
Polecane artykuły