PS.NIe lubue samej oliwy, zamierzam ja mieszać z sokiem pomidorowym.
...
Napisał(a)
Ile i o jakich porach przyjmować oliwe z oliwek???.Dieta i trening skierowana na redukcję.
PS.NIe lubue samej oliwy, zamierzam ja mieszać z sokiem pomidorowym.
PS.NIe lubue samej oliwy, zamierzam ja mieszać z sokiem pomidorowym.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
oliwe mozesz dodawac np.do sałatek
albo np.do dozywek,które sie pienią
albo np.do dozywek,które sie pienią
...
Napisał(a)
do salatek to podstawa
czasem poprostu do ust lyzeczka
nie uzywaj do smazenia !!
jesli dieta redukcyjna i nie jestes nadto otyly to nie bedzie jej za duzo
bo zakladam ze dieta low carb u Ciebie bedzie
Ile i o jakich porach przyjmować oliwe z oliwek???.
Ile zalezy od diety
sadze ze warto dosc rownownomiernie rozkladac tluszcze w ciagu dnia
aby nie chodzic glodnym
zamierzam ja mieszać z sokiem pomidorowym.
OK :D
Zmieniony przez - Biniu w dniu 2005-11-14 11:11:56
...
Napisał(a)
Biniu: czemu nie używać oliwy do smażenia?
ja zawsze smaże na oliwie albo na oleju ryżowym.
chyba, że miałeś na mysli, żeby w ogóle nie zmażyć?
ja zawsze smaże na oliwie albo na oleju ryżowym.
chyba, że miałeś na mysli, żeby w ogóle nie zmażyć?
...
Napisał(a)
oliwa to słaby pomysl jesli chodzi o smazenie
wbrew pozorom lepszy bedzie smalec
albo olej kukurydziany chyba(tu nie jestem pewien)
wbrew pozorom lepszy bedzie smalec
albo olej kukurydziany chyba(tu nie jestem pewien)
...
Napisał(a)
Biniu: czemu nie używać oliwy do smażenia?
niska temperatura palenia
zdecydowanie lepiej smazyc na tluszczach nasyconych - np oleju kokosowym lub smalcu
chyba, że miałeś na mysli, żeby w ogóle nie zmażyć?
neee
niska temperatura palenia
zdecydowanie lepiej smazyc na tluszczach nasyconych - np oleju kokosowym lub smalcu
chyba, że miałeś na mysli, żeby w ogóle nie zmażyć?
neee
...
Napisał(a)
to dlaczego qrwa makłowicz w telewizji radzi smażyć na olivie z olivek??
SAMSUNG ML-3561N A4 USB - 1500zł
Drukarka laserowa, mega wydajna do zastosowań biurowych.
Nowa, nieużywana!!!
...
Napisał(a)
Tak jak oczywiście wspomniał Biniu, tłuszcz nasycony doskonale nadaje sie do smażenia, ale z kolei nie jest zbyt polecany ze wzgledów zdrowotnych. A oliwa? zawiera ok. 70% jednonienasyconych kwasów, które są odporne na zabiegi termiczne, stad oliwa z pośród wszystkich olejów roślinnych najbardziej nadaje sie do smażenia. Kwasy tłuszczowe w oliwie moga jednak tracić swoją aktywnosć bilogiczną, stad najkorzystniej spożywac ją na surowo. Jeżeli smazymy na oliwie, to w spośób krótkotrwały, wówczas będzie ok
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
...
Napisał(a)
jeżeli smazymy na oliwie, to w spośób krótkotrwały
dokladnie to chcialem powiedziec kilka postow wyzej
niska temperatura palenia
dokladnie to chcialem powiedziec kilka postow wyzej
niska temperatura palenia
Polecane artykuły