SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

OLIWA Z OLIWEK

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1967

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 185 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1236
Ile i o jakich porach przyjmować oliwe z oliwek???.Dieta i trening skierowana na redukcję.
PS.NIe lubue samej oliwy, zamierzam ja mieszać z sokiem pomidorowym.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 599 Napisanych postów 23111 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 106556
oliwe mozesz dodawac np.do sałatek
albo np.do dozywek,które sie pienią
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211


do salatek to podstawa
czasem poprostu do ust lyzeczka

nie uzywaj do smazenia !!

jesli dieta redukcyjna i nie jestes nadto otyly to nie bedzie jej za duzo
bo zakladam ze dieta low carb u Ciebie bedzie

Ile i o jakich porach przyjmować oliwe z oliwek???.

Ile zalezy od diety
sadze ze warto dosc rownownomiernie rozkladac tluszcze w ciagu dnia
aby nie chodzic glodnym

zamierzam ja mieszać z sokiem pomidorowym.

OK :D

Zmieniony przez - Biniu w dniu 2005-11-14 11:11:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 21142
Biniu: czemu nie używać oliwy do smażenia?
ja zawsze smaże na oliwie albo na oleju ryżowym.
chyba, że miałeś na mysli, żeby w ogóle nie zmażyć?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 599 Napisanych postów 23111 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 106556
oliwa to słaby pomysl jesli chodzi o smazenie

wbrew pozorom lepszy bedzie smalec
albo olej kukurydziany chyba(tu nie jestem pewien)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Biniu: czemu nie używać oliwy do smażenia?

niska temperatura palenia
zdecydowanie lepiej smazyc na tluszczach nasyconych - np oleju kokosowym lub smalcu

chyba, że miałeś na mysli, żeby w ogóle nie zmażyć?

neee
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 767 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23820
to dlaczego qrwa makłowicz w telewizji radzi smażyć na olivie z olivek??

SAMSUNG ML-3561N A4 USB - 1500zł

Drukarka laserowa, mega wydajna do zastosowań biurowych.

Nowa, nieużywana!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
pytaj u zrodla
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 3393 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15438
Tak jak oczywiście wspomniał Biniu, tłuszcz nasycony doskonale nadaje sie do smażenia, ale z kolei nie jest zbyt polecany ze wzgledów zdrowotnych. A oliwa? zawiera ok. 70% jednonienasyconych kwasów, które są odporne na zabiegi termiczne, stad oliwa z pośród wszystkich olejów roślinnych najbardziej nadaje sie do smażenia. Kwasy tłuszczowe w oliwie moga jednak tracić swoją aktywnosć bilogiczną, stad najkorzystniej spożywac ją na surowo. Jeżeli smazymy na oliwie, to w spośób krótkotrwały, wówczas będzie ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
jeżeli smazymy na oliwie, to w spośób krótkotrwały

dokladnie to chcialem powiedziec kilka postow wyzej

niska temperatura palenia
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Skład 100% NATURAL WPC OLIMP

Następny temat

suple na wlosy?

WHEY premium