SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niskie libido, brak siły, zbyt mały testosteron?

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1502

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

32

Waga

79

Wzrost

180

Obwód ramienia

35

Obwód klatki

102

Obwód uda

54

Obwód talii

95

Staż na siłowni

2 miesiące

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

posiłki: 1. białko 40g, tłuszcz 20 g, weglowodany 40g, 2. bałko 40g, tłuszcz 50g, weglowodany 40, 3.tak jak 2, 4. 40g białka, 40g weglowodanów, 20g tłuszczu. Zazwyczaj dwa posiłki to kurczak/indyk/wołowina/ryba ryż lub kasza plus warzywa. Śniadanie jajecz

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

żadnych

Opisz swój plan treningowy

siłownia 3 razy w tyg.: 1. Biceps klatka piersiowa, 2. Ramiona i plecy, 3. Nogi plus klatka/biceps. Treningi po 1.5 do 2 godz lub trochę wiecej. Staram się jak mogę, nie ćwiczę na odpiernicz.

Cel cyklu

-

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

-

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

21%

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

przez wcześniejsze złe odżywianie plus brak ruchu (92 kg w maju) duży brzuch. Jeśli odżywiam się odpowiednio to nie mam tendencji do tycia/chudnięcia

Stan zdrowia

Duże osłabienie ponad 1.5 roku i bardzo małe libido od powiedzmy roku.

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

brak

PPM (podstawowa przemiana materii)

2100 (kcal/dobę), praca średnio intensywna, trochę za biurkiem, trochę musze pochodzić i ponaprawiać maszyny

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

słabe, dopiero co zacząłem przygodę z siłownią
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 420
Cześć,
Od ponad półtora roku albo i dłużej w sumie ciężko mi to określić jestem strasznie osłabiony, często brak mi siły żeby zrobić cokolwiek poza siedzeniem i spaniem. Może z rok temu zaczęło spadać mi libido (do tego słaba erekcja) i teraz w zasadzie gdyby nie to, że staramy się o dziecko to nawet by mi się nie chciało przez cały miesiąc.
Zmieniłem dietę z pół roku temu, zacząłem chodzić na basen i jeździć na rowerku (5 razy w tyg). Waga spadła mi z 92 na 79 teraz. Zapisałem się na siłownię z 2 miesiące temu. I w sumie nie widzę różnicy w samopoczuciu i libido. Od czasu ćwiczenia na siłowni sypiam lepiej i dłużej.
Przed zmianą diety wyniki nasienia miałem kiepskie ruchliwość 4%, prawidłowa budowa 4%. Po zmianie diety i dodaniu trochę ruchu, plus witaminy (wit c, androvit, cynk, selen) wyniki są dobre - ruchliwość koło 50, żywotność 80%, prawidłowa budowa 9%,ilość plemników przed i po była duża.
Zrobiłem badania hormonalne:

Testosteron 249 (46-970)
Fsh 1.84 (0.94-11.93)
Lh 3.08 (0.55-12.06)
Estradiol <20 (10-40)
Progesteron 0.2 (0.1-0.2)
Prolaktyna 12.25 (3.45-19.39)
tsh 1.2 (0.35-4.94)
FT3 3.0 (1.70-3.71)
FT4 1.02 (0.7-1.48)

Endokrynolog stwierdził, że wyniki są dobre i nie jest wstanie mi pomóc poza podaniem testosteronu na co wolę się nie zgadzać ze względu na staranie się o dziecko. Trener z siłowni zaś stwierdził, że wyniki są kiepskie i powinienem podbić testosteron.
Nie mam na co dzień jakiś stresów, pracę mam spoko, w domu wszystko ok, fajna kobieta. Ale ten brak siły i libido zaczynają mi strasznie przeszkadzać.
Chciałbym podpytać was w jaki sposób mógłbym zwiększyć poziom testosteronu, tak żeby nie pogorszyć jakości nasienia. I czy ma to sens? A może wszystko z wynikami ok.



Zmieniony przez - muaddib86 w dniu 2019-09-28 00:46:10
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1662 Napisanych postów 5479 Wiek 32 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 94310
wyniki masz OK. wszystkie hormony masz w normie. tarczyca rowniez pracuje prawidlowo. prawda jest, ze testosteron masz ponizej polowy, jednak do dolnej granicy normy jeszcze troche brakuje. przy takim wyniku mysle, ze dobry booster testosteronu moglbym go delikatnie podbic bez obawy o nasienie.

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 6734 Napisanych postów 16650 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 102340
Odpowiednie ziółka na pewno dadzą radę tutaj i podbija trochę testa

Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/  z czasów jak jadałem owsiankę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2776 Napisanych postów 16033 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 192955
Troche dziwne ze endo zaproponowal Ci testa skoro wiedzial ze staracie sie o dziecko...

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 420
Tribulus i żeń szeń?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 420
Aleks
Troche dziwne ze endo zaproponowal Ci testa skoro wiedzial ze staracie sie o dziecko...



Na pieczątce dobiero zobaczyłem że to też pediatra (pewnie główna specjalizacja) no i wiekowo....mogłby być pediatrą mojego dziadka.
Poszedłem do niego bo miał krótki termin.


Zmieniony przez - muaddib86 w dniu 2019-09-28 14:44:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 452 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 18454
Panowie czy ja jestem jakiś ślepy czy jego testosteron leży i kwiczy ? Przecież widziałem badania, to już poniżej 400 pmol/l można mieć problemy z libido. A jeśli chodzi, że norma tutaj jest od 46 to tylko dlatego żeby lekarze mieli podstawy żeby nie przepisywać teststeronu i zaniżają ciągle te normy. A po drugie czy on nie ma uj**anego całkowicie estradiolu? czyli zero teścia brak aromatyzacji to i zero estro


Zmieniony przez - Headspace w dniu 9/28/2019 2:57:13 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2776 Napisanych postów 16033 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 192955
Nie każdy ma test wysoko...
Moim zdaniem kolega kwalifikuje się na terapię Hcg a najlepiej menopurem Dlatego ogarnięty endo powinien ją zaproponować.

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3064 Napisanych postów 35761 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 257111
Może problem leży po stronie samego trybu życia ? Stres , kiepskie odżywianie , używki itp?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 420
Odżywianie poprawiłem już jakiś czas temu, nie jem już byle czego. Dużo warzyw, dobre mięcho, różne tłuszcze, trochę owoców orzechów. Stresów też żadnych nie mam.
Kilka lat wcześniej jak miałem może 28/27 lat miałem testosteron na poziomie 650-700.
Żadnych używek, nie pale i nie pije. Raz na jakiś czas lampkę wina do kolacji.




Zmieniony przez - muaddib86 w dniu 2019-09-29 06:56:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2776 Napisanych postów 16033 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 192955
muaddib86
...
Kilka lat wcześniej jak miałem może 28/27 lat miałem testosteron na poziomie 650-700.
....





Zmieniony przez - muaddib86 w dniu 2019-09-29 06:56:12


To jest bardzo wazna informacja, masz tez wyniki lh i fsh z tamtego czasu?

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HCG i testosteron w jeden iniekcji

nutloveb