SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mostek - ile czego, jak długo, HCG? - proszę o podpowiedź

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 28472

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

37

Waga

86

Wzrost

181

Obwód ramienia

40

Obwód klatki

118

Obwód uda

60

Obwód talii

85

Staż na siłowni

od roku bez przerwy, od liceum z dużymi przerwami

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

3,5/5,5

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

1. prop 75mg/ed + wino 30 mg/eg, 2. enan 300mg/e4d, deca 250mg/e4d

Opisz swój plan treningowy

4 dni w tygodniu w tym dzień osobnego treningu na nogi

Cel cyklu

masa, jak najmniej fatu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

w trakcie - na ukończeniu

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

?

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

szeroki, płaski, mało miecha, łatwo łapie fat przy złej diecie, b. ciężko łapie mięcho

Stan zdrowia

dobry, wątroba zadbana, ciśnienie pod kontrolą

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

brak, za to wyszła skłonność do trądziku na plecach

PPM (podstawowa przemiana materii)

liczyłem to ale dałem spokój, z nadwyżką jem ok 4000 kcal

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

klata 100, reszta nie znam maxów
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 777 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 7999
Witam, jestem na końcówce poniższego cyklu:
1-5 prop 100 mg e2d
6-12 prop 75 mg ed
3-10 wino 40 mg ed oral
10 -27 enan 300 mg e4d
11-24 deca 250 e4d
10, 14, 18 – HCG 5000
1-27 essentiale, omega 3, aspargin, b6 400mg ed, czosnek kaps, cynk, olej lniany, vitC, inne

W trakcie były takie badania:

Badanie przed cyklem
FSH 3,58 (1,50 - 12,40)
LH 3,23 (1,70 - 8,60)
Prolaktyna 121,00 (86,00 – 324,00)
Testosteron całk. 849,00 (249,00 – 836,00)

Badanie 7 tydzień cyklu
Testosteron całk. 20,98 (249,00 – 836,00) ?błąd labu?

Badanie 12 tydzień cyklu
Estradiol 184,10 (7,63 – 42,60)
Progesteron 1,57 (0,20 – 1,40)
Prolaktyna 257,30 (86,00 – 324,00)
Testosteron całk. >1500 (249,00 – 836,00)

Badanie 18 tydzień cyklu
Estradiol 174,80 (7,63 – 42,60)
Prolaktyna 276,00 (86,00 – 324,00)
Testosteron wolny >100 (4,5 – 42)

Właśnie poszła ostatnia deca, teoretycznie zostały jeszcze 2 tyg. teścia i dalej miało być HCG aż pokaże się egzogenny test a wtedy pct.

Jednak odbloku nie będzie - chce zrobić most, tak by od marca do sierpnia włącznie zrobić jeszcze jeden długi cykl i dopiero wtedy odblok już do końca roku. W taki plan nie da się wkomponować sensownego odbloku, taki odblok nie miałby wg mnie sensu bo do następnego cylku zostają 2 miesiące, w tym 2 tyg. teścia w obecnej dawce. W poniedziałek zrobię badanie estro i prolaktyne aby ewentualnie coś korygować.
Dlatego mam parę pytań i uprzejmie proszę o podpowiedź:
1.Jaka jest minimalna dawka testa na mostku by zabezpieczyć mięcho (chcę jak najmniej soku),
2. Niezależnie od mostku wbić Hcg cyklicznie 5000 j? - no chyba raczej tak.
3. Ile najmniej może trwać taki mostek jeżeli w kolejnym cyklu chce wejść efektywnie na decę - mogę dać max 2 miesiące.
4. Czy jeżeli będzie mostek, a dopiero co skończyłem dece to dawki testa przez najbliższe dwa tygodnie mogę nieco zmniejszyć, tak jakby w kierunku dawki jaka będzie w trakcie mostku? Jakoś decadick nie dopadł mnie do tej pory to może zamiast 300 mg testa e4d dać mniej - ile proponujecie?
5. A gdybym chciał wogóle odstawić testa i robić mostek na Hcg to wtedy 2500 j musi być co 2 dni czy można rzadziej np. co 3 dni i czy trzeba robić w trakcie jakieś badania poza badaniem testa?

Bardzo proszę o rady a jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia poza tym o co pytam a co może okazać się istotne dla mnie to też bardzo proszę info.

Obecny cykl stanął w miejscu już kilka tygodni temu, masa na 86 kg i nic do góry ewentualnie przyrost fatu i retencja, można było skończyć cykl wcześniej ale miałem jeszcze nadzieje że coś z niego wyciągnę. W rezultacie posypały sie kontuzje przez co pod koniec ucierpiał trening i micha. Czas na mały odpoczynek i redukcję. Poza wysyfieniem pleców. po dece i enanie, nie było żadnych nieopanowanych sajdów, badania przyzwoite a nawet powrócił normalny sen od jakiegoś miesiąca. Więc krok w tył by dalej iść do przodu, bo choć dla niektórych mój postęp jest mały, to zapewniam, że to tak tylko wygląda wagowo, tylko 8 kg na plusie, natomiast co do definicji jestem bardzo zadowolony i chcę bawić się w to dalej.

proszę o sugestie.
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 282 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 17504
możesz spokojnie dać 2 miesiące,jak na teście to dałbym 250mg week jak na hcg to 2500 e3d/e4d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 777 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 7999
nawet chyba bym wolał hcg, odpocząłbym od syntetyka. Ale jak to ma wyglądać jeżeli od dziś powinienem jeszcze 2-3 tygodnie bić sam test. Rozumiem że tak zrobić a potem hcg, ile dni po ostatnim enanie? Jeżeli tak to Hcg szło by 5 tygodni czyli ostatni tydzień stycznia i cały luty.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 282 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 17504
ok 10 dni po ostatnim enanie dałbym pierwszego szota
'' U mężczyzn podawanie hCG powoduje zwiększenie stężenia testosteronu i estrogenów. Odpowiednio dawkowana zwiększa stężenie testosteronu 24 h po podaniu, który maks. stężenie osiąga po 58 h, utrzymujące się 4–5 dni po przerwaniu podawania. Działanie hCG zależy od 2 czynników: długiego t1/2 w osoczu po podaniu i.m. oraz prawdopodobnie długiego t1/2 w komórkach (dłuższy niż w osoczu). Dlatego działanie biologiczne jest dłuższe niż czas eliminacji z osocza.''
dlatego myślę że ed4 będzie ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1949 Napisanych postów 13704 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 249776
Jw,8-10dni po tescie hcg 2500uj co 3/4 dni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 777 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 7999
a jak często badać estro? i do jakiego poziomu ewentualnie zbijać? koniecznie widełki - górna granica?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 61676 Napisanych postów 321383 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1533327
ta deka to chyba nie deka była,estro trzymaj w górnych widełkach lub trochę ponad widełki,jak będziesz robił pct to wtedy zbijaj do srodka widełek.Na cyklu niech będzie wyżej trochę bo i stawy lepiej funkcjonują
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 777 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 7999
a wg ciebie łodzianin, co ile hcg na mostku 5-tygodnowym i czy ma sens czy poprostu jechać testa 250 mg ew?
ps. deke wezme następnym razem od innej bożenki, bo niewiem czy można wszystko zwalać na brak stażu i inne tego typu zalecenia przedimprezowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 61676 Napisanych postów 321383 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1533327
2500 co 3 dni powinno dać radę odsapniesz od syntetyka
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 777 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 7999
a gdybym tak już teraz (tzn 8 dni po ostatniej dece z testem) wszedł na hcg zamiast jeszcze dwa ostatnie tygodnie cyklu bić sam enan i wtedy łącznie mostek miałby 7 tygodni - to czy z punktu widzenia ewent decadicka to byłoby to samo? czy muszą być obowiązkowo jeszcze dwa tygodnie na samym teście po dece? Sam cykl traktuje już jako zamknięty, chcę się teraz zredukować ze 3-4 cm w pasie i z myslą o marcowej bombce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 1172 Wiek 38 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 197515
Polecam 100mg prolo ew apteka do tego hcg (dawka inwidualna )oraz ia jeden z lepszych mostkow
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

spuchniete dup.. tren A

Następny temat

Wyniki badań nisko FT4

nutloveb