Szacuny
38
Napisanych postów
136
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5114
jak w temacie a dokładniej ma 16 lat i ciagle mi płacze ze jej wlosy wypadaja. ja tam nie widze zeby łysiala ale ona mówi ze wypadaja jej garsciami i ze to skutki uzywania prostownicy. czy moze ktos doradzic jaka moze byc tego przyczyna i co zrobic zeby jej przeszlo??
Szacuny
1
Napisanych postów
57
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2588
heej mojej kolezance tez tak wypadały włosy, ale ona brała tabletki "Skrzyp - piekne włosy " w aptece bez recepty ok 28złchyba;p jest 45 kapsułek:P. Po miesiącu juz duzo mniej jej wypadały :)
oczywiście prostownica może jak najbardziej sie do tego przyczyniać i jesli powaznie mysli o poprawie kondycji swoich wlosów to powinna z niej mimowszystko zrezygnowac
+ odpowiednie jedzonko bogate w we wszystkie niezbedne skladniki, może spróbować kupić jakies witaminy "typowo na lepsze włosy", w aptece są rozne , nie polecę konkretu bo nigdy nic nie stosowalam ale jesli miałabym sie na cos zdecydować to na ampułki vichy (coś z derkosem w nazwie chyba)
ale generalnie niech się zdrowo odżywia, poszukaj troche w googlach co jest dobre na wlosy bo mi sie w tej chwili po prostu nie chce..
ewentualnie może odwiedzić dermatologa
ale ta prostownica.. powinna odpaść zdecydowanie mimo iż są teraz kosmetyki do pielęgnacji włosów ktorych skladniki uaktywniają sie pod wpływem ciepła (chociazby Glisskur) ale uważam że powina przestac tego urządzenia używać
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2007-04-30 21:23:28
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Szacuny
114
Napisanych postów
3633
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
15525
Moja siostra kiedys plukala sobie wlosy w naparze z kory drzewnej ( nie pamietam czy z kory brzozowej czy debowej). Ta kore gotowalo sie a potem plukalo/moczylo w tej wodzie wlosy. Jakos tam jej to pomoglo Zdrowe odzywianie , niech uzupelnia niedobor witamin i minerałow i zakupi wyciag ze skrzepu polnego Co prawda od prostownicy to raczej sie lamia i rozdwajaja wlosy ale wypadac tez niestety moga.
http://www.dzieckook.pl/forum/read.php?f=1&t=41034&a=2 tu jest cos co moze sie jej przydac. Tu pisaly kobiety co im wypadaly wlosy po ciazy ale nie tylko
Szacuny
1
Napisanych postów
287
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
32271
lasce tez włosy wypadały,kupiła witaminy,minerały itp po 2 miesiaccach nic dalej wypadały,wiec poszła do lekarza,który skierował ja na badania krwi bo stwierdził ze mozliwe jest ze brakuje jej zelaza,wyniki były zadowalajace, przestała stosowac prostownice i nic nadal wypadały,brała nawet srodki uspokajajace bo nie mogła normalnie przez to funkcjonowac i okazało sie ze zbyt mocno je zwiazuje i przez to one sie jakos osłabiaja nie wiem na czym to polega bo nie jestem lekarzem,poprostu jakies 2-3 tygodnie nie zapinała ich wogóle tylko miała rozpuszczone i przestały wypadac,przyczyn moze byc naprawde duzo i tak na dobra sprawe musisz kazda po kolei eliminowac,w naszym przypadku to sie sprawdziło
Szacuny
92
Napisanych postów
3767
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29908
Mozna stosowac jakies preparaty z wyciagiem skrzypu i pokrzywy/SkrzypoVit,Silica,BioSilica/ lub H-pantoten.Tez ampulki z Vichy,jak pisze Oska.
Jednak najwazniejsza sprawa jest to,jak traktujemy swoje zdrowie i swoje wlosy.