Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
72
Szukam dobrego stymulatora testosteronu, oczywiście suplementu nie koksu. Do tej pory stosowałem ZMA (wiele razy) oraz Tribulus (bodajże dwa razy).
W przypadku Tribulusa efekt był zerowy. Za drugim razem próbowałem większych dawek i też nie było żadnego efektu. Dopiero potem wyczytałem, że badania nie wykazały wzrostu poziomu testosteronu po tribulusie i że to mit. ZMA natomiast zawsze pomagało mi utrzymywać stan anaboliczny, dieta podparta ZMA była efektywniejsza.
Zastanawiam się jednak, jaki tak naprawdę duży wpływ na testosteron może mieć prościutki w składzie suplement, opierający się przecież na dwóch minerałach. Szukam więc czegoś innego, jeszcze bardziej efektywnego.
Czytałem o różnych specyfikach, ale nie mogę znaleźć dokładnych relacji i opinii. Znalazłem na tym forum też spis różnych stymulatorów, ale też bez większych szczegółów.
Jaki jest silniejszy od ZMA stymulator?
Szacuny
213
Napisanych postów
22991
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
173464
Tribulus działa poprzez zwiększone libido u osób powyżej 25roku życia, podobnie jak wszystkie dostępne boostery testosteronu na nim oparte.
Dlaczego odczułeś 'proste zma'? Bo i dietę w tym okresie miałeś ubogą w te pierwiastki, a mają one potencjalny wpływ na poziom testosteronu w organizmie.
Szacuny
0
Napisanych postów
115
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1111
Właśnie ja też się zastanawiałem czy coś takiego nie brać ale mam 1 obawę i nie wiem czy to prawda, czy takie specyfiki nie pomagają w "rozwijaniu się raka" ?? Słyszałem takie opinie od kilku znajomych i tego wgl nie polecają... Ostatnio czytałem o T-Bomb w skład wygląda świetnie bo praktycznie same "naturalne" składniki, bez żadnej chemi, ale ile w tym prawdy a ile fałszu to nie wiem :)
Szacuny
213
Napisanych postów
22991
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
173464
W Twoim wieku poziom naturalnego testosteronu w organizmie jest na tyle wysoki, że i zakup tego typu suplementu byłby zakupem absolutnie nie trafionym...
Zmieniony przez - Amentoris w dniu 2011-07-06 23:54:49
"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."