Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kurczak "po indyjsku"

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 923

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 55 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 835
Witam, to mój pierwszy przepis wstawiony na sfd, ale swoich autorskich mam dosyć sporo. Nie potrafię ujechać kilku dni na takim samym posiłku, więc dużo improwizuje i mam duzo wynalazków. To jest arcydzieło dla fanów kuchni indyjskiej. Porcja jest na 400-600 gram kurczaka.

- 1 biała cebula
- 4 papryczki chilli (odmiana zależy od tego jak bardzo lubicie pieczenie w ustach i z tyłu)
- 5 lub 6 ząbków czosnku
- imbir świeży (ilościowo tyle co pół cebuli)
- 80g mrożonego szpinaku
- garść liści kolendry
- limonka
- sól
- łyżka oleju

Wszystkie warzywa kroimy i do blendera. Wyciskamy sok z limonki, dodajemy łyżkę oleju, solimy do smaku. Ja nie sole ryżu, więc używam więcej do mięsa.
Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy go z powstałą pastą i odstawiamy na minimum 40 minut. Po tym czasie patelnie rozgrzewamy na pełną pi**ę i dajemy kurczaka z cała pastą. Krótko smażymy (około 5 minut), potem dolewamy trochę wody, przykrywka i pyk cyk myk dusimy około 30 minut. Na koniec można zdjąć przykrywkę i zredukować jeśli jest taka konieczność

Zmieniony przez - Bartek22055 w dniu 2024-08-20 12:22:47
3
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11239 Napisanych postów 72963 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 961953
Fajnie jakbyś następnym razem zwizualizował takie danie , wrzucając tutaj foto Brzmi smacznie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najlepszy blog miesiąca lipca 2024-wyniki

Następny temat

Dieta ,a wyjazd zagranice na wakacje

Spalanie
Polecane artykuły