Szacuny
2
Napisanych postów
55
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
15632
Wydaje mi się, że mam jakaś wadę postawy. Byłem u lekarza rodzinnego, później u jednego ortopedy, potem drugiego. Diagnoza u rodzinnego była taka, że wszystko jest ok, u pierwszego ortopedy, że mam nie równe barki i nic z tym nie zrobię, zakazał mi ćwiczyć na siłowni, kolejny natomiast powiedział, że jest lekkie skrzywienie, ale bez obaw mogę ćwiczyć. Nie zrezygnowałem z siłowni, wada chyba się nie powiększyła, ale strasznie mi to przeszkadza i czy na pewno mogę trenować, bazuje głównie na mc, przysiadach, wyciskaniu, podciąganiu i wiosłowaniu.
Szacuny
3
Napisanych postów
267
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3354
Lekarze jak zawsze wrogo nastawieni na siłownie... Imo ćwicz normalnie. Rób ćwiczenia na plecy na drążku, wyciskanie na barki, wiosłowanie itp. Oczywiście idealna technika... IMO zaprzestanie ćwiczenia na siłowni może tylko pogorszyć sytuację. Oczywiście zapisz się na jakieś ćwiczenia korekcyjne...
Szacuny
10
Napisanych postów
127
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
652
Jeśli napisałeś wszystko to co Ci powiedzieli Ci "lekarze" to tylko współczuć opieki medycznej Twojego rejonu. Zdjęcie tak zrobiłeś że jajko można powiedzieć na temat Twojego, rzekomego skrzywienia.
Szacuny
43
Napisanych postów
5517
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
54876
Może przesadziłem z 1 postem ale na pierwszy rzut oka słabo to wyglądało, ćwiczenia z użyciem masy własnego ciała na pewno nie zaszkodzą, ale sugerował bym ogarnąć jakiegoś dobrego lekarza najlepiej po znajomosci i coś w tym kierunku zrobić bo imo na dobre nie wyjdzie bagatelizowanie Twojego problemu
Szacuny
10
Napisanych postów
127
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
652
Jeśli chcesz żeby ktoś to naprawdę ocenił tu przez neta, to:
1. Zrób to zdjęcie prosto, bo dalej po futrynie i meblach widać że masz krzywą podłoge w mieszkaniu. A ocenainie postawy z przechylona głową nie należy do najprzyjemniejszych.
2. Postawa do takiego zdjęcia to, nogi złączone, bez żadnych ciapków i klapków na równym podłozu, ramiona wzdłóż tułowia luźno i stoisz tak jak normlanie to robisz podczas dnia bez żadnego wyginania się. Zdjęcie zrób z przodu, tyłu i boku tego co masz obnizoną łopatke. Możesz tez zrobić fotke jak z powyższej pozycji robisz skłon w przod od tyłu. Zobaczy sie czy nie masz garbów.
3. A najlepiej to idz do ogarnietego lekarza czy fizjoterapeuty i napisz potem co Ci dokładnie powiedział ;D