Szacuny
118
Napisanych postów
21032
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
208598
W zasadzie wszyscy wyciskaja wiecej na hack maszynie, bo w zasadzie latwiej jest wyciskac, nie musisz sie koncentrowac na ruchu, na uchwycie itd. Dlatego wiekszosc woli wolne ciezary. Wedlug nich sie mierzy ile kto wyciska bo po prostu sie tam trudniej wyciska.
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
Szacuny
11179
Napisanych postów
52132
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam,
wydaje mi sie ze wiekszej roznicy nie ma jezeli cwiczenie wykonujesz poprawnie. Na maszynach latwiej jest wykonywac ciwczenia i nie da sie "oszukiwac" robiac dodatkowe ruchy (przez co podnosisz mniej) przez co latwiej uczyc sie techniki. A jezeli wszystko robisz poprawnie technicznie to wybor nalezy do Ciebie.
Szacuny
11179
Napisanych postów
52132
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam,
Seewy skad taka teoria ? Robiac na maszynie wyciska sie mniej niz na wolnych ciezarach wlasnie przez to ze nie mozna "oszukiwac". Jezeli u ciebie jest inaczej to jest to cos dziwnego :)
Szacuny
118
Napisanych postów
21032
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
208598
Tak chodzilo mi o maszyne smitha. Wiesz ale ja tu mowie o poprawnym wykonywaniu cwiczenia. Potwierdzam ze oszukiwanie jest czesto stosowane w treningu przez doswiadczonych. Ale uwazam, ze wyciskajac normalnie na laweczce prostej a na maszynie, wiecej wycisnie sie na maszynie. Nie musisz kontrolowac ruchu przez co sily zuzywasz tylko na wypchnieciu ciezaru w gore. To moje zdanie.
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
20217
Na maszynie Smitha, bo o nia pewnie Ci chodzilo, mozna uczyc sie odpowiedniej techniki ruchu tradycyjnego wyciskania wolnym ciezarem gdyz sztanga porusza sie po jednym,scisle okreslonym torze. jesli jednak ruch nie sprawia Ci trudnosci i bez trudu wykonujesz wyciskania poprawnie technicznie zdecydowanie proponuje wolny ciezar. Maszyny zostaw na okres budowania rzezby.
***Moderator Działów : Dla Zupełnie "Zielonych" & Fitness***