Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images
Jon Jones rywalizujący w WWE? „Myślę, że to nieuniknione”
Mistrz wagi półciężkiej UFC Jon Jones stwierdził po ostatniej obronie tytułu, że w niedalekiej przyszłości będzie współpracował z WWE.
Jon Jones obronił swój tytuł mistrza dywizji półciężkiej w miniony weekend, kiedy to pokonał przez jednogłośną decyzję Dominicka Reyesa na gali UFC 247. Była to kontrowersyjna decyzja, ponieważ spora część społeczności MMA jest zdania, że Reyes zrobił wystarczająco dużo, aby wygrać ten pojedynek, jednak sędziowie widzieli to inaczej.
Po kolejnej udanej obronie tytułu, pojawia się pytanie, co będzie dalej z Jonem Jonesem. W następnej walce mógłby zmierzyć się ze zwycięzcą pojedynku rewanżowego między Coreyem Andersonem a Janem Błachowiczem do którego dojdzie na gali UFC Fight Night 167 lub może przejść do wagi ciężkiej. Podczas gdy Jones jest skupiony na kontynuacji swoich rządów w UFC i dywizji półciężkiej, mistrz ujawnił, że przejście do WWE jest nieuniknione.
Jon Jones"Myślę, że to nieuniknione. Zawsze szanowałem WWE i czuję, że ten sport może być podobny."
- powiedział Jones w rozmowie ze Sports Illustrated.
Jeśli Jon Jones przeszedłby do WWE, nie byłby pierwszym zawodnikiem MMA, który by to zrobił. Matt Riddle, który został zwolniony z UFC, stał się gwiazdą w organizacji pro-wrestlingu, ale również byli mistrzowie UFC, jak Ronda Rousey i Cain Velasquez to także duże gwiazdy w WWE.
Nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości, że Jones byłby równie wielką atrakcją dla WWE, które mogłoby zorganizować chociażby taki pojedynek jak Jones vs. Lesnar lub Cain Velasquez, który zainteresowałby wielu fanów.
Jon Jones uważa, że dobrze by sobie radził w WWE i mówi, że byłoby to spełnienie jego marzeń, gdyby miał szansę tam wystąpić.
Jon Jones"Mam rozmiary i atletykę, a co za tym idzie, bardzo dobre przejście. Byłoby to spełnienie marzeń, nawet jako gość specjalny i byłoby okazją do pokazania się".
Nie wiadomo, czy Jon Jones kiedykolwiek będzie rywalizował w WWE, ale on sam wierzy, że kiedyś wystąpi w pro wrestlingu.
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html