...
Napisał(a)
nie robimy raczej sosów....ja szamam z kefiem , maślanką , jogurtem itp albo w jakiejś zupce np, w rosole
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
oo to dobrze ze spaghetti mozna jesc , moja ulubiona potrawa a ja jej nie jem ze wzgledu na diete no wlasnie jak robic ten domowy sos co z czym zmieszac?
ten w saszetkach kategorycznie nie?
ten w saszetkach kategorycznie nie?
"...Zawsze znajdzie sie szerszy co wielkosć wielkich pieprzy..."
...
Napisał(a)
Ja tez często robie sobie spaghetti. Kiedys robiłem z pomidorów, teraz z pasty pomidorowej w kartoniku, do tego oczywiście przyprawy i mięso.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
normalnie.
gotujesz makaron al dente (!)
w tym czasie przygotowujesz sos
najlepiej na bazie oliwy z oliwek, do tego świeża bazylia, trochę naci pietruszki, koncentrat pomidorowy, trochę tymianku, czosnek, ja kroje jeszcze oliwki do tego, dodaje kapary, skrapiam sokiem z cytryny, łyzkę octu balsamicznego dodaje, mieszam- odstawiam na trochę do lodówki żeby smaki się nawzajem "przeszły" - potem podgrzewam i oblewam szpagety
na sam kuniec posypuje to wszystko parmezanem
<mniamy>
smacznego
gotujesz makaron al dente (!)
w tym czasie przygotowujesz sos
najlepiej na bazie oliwy z oliwek, do tego świeża bazylia, trochę naci pietruszki, koncentrat pomidorowy, trochę tymianku, czosnek, ja kroje jeszcze oliwki do tego, dodaje kapary, skrapiam sokiem z cytryny, łyzkę octu balsamicznego dodaje, mieszam- odstawiam na trochę do lodówki żeby smaki się nawzajem "przeszły" - potem podgrzewam i oblewam szpagety
na sam kuniec posypuje to wszystko parmezanem
<mniamy>
smacznego
Right into the danger zone.. :>
...
Napisał(a)
zapewne nie możecie przestać tego jeść
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Polecane artykuły