Szacuny
7
Napisanych postów
481
Wiek
44 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8138
Witam
Nie wiem czy to odpowiedni dzial, ale mam pytanko jak przygotowac piers do posilku z ryzem.Wiadomo ze unikamy tluszyczy i sosy nie wchodza w gre.
Ja teraz pieke piers w piekarniku do tego worek ryzu i jakas surowka, ale to wszystko jest takie suche ze pomalu nie moge zjesc nawet polowy.
Macie jakis przepis na piers w diecie redukcyjnej.Jest wiele pryepisow na forum ale raczej na diete masowa.
Pozdrawiam
Szacuny
5
Napisanych postów
252
Wiek
45 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6166
A propos rękawa... każdy kto już raz się w to pobawił, to zauważył że rękawy tanie nie są :( Ja metodą prób i błędów znalazłem tani i dobry :D Jeśli macie w okolicy Kaufland to tam można kupić dobry rękaw za niecałe 3 zł :D
Kiedy ktoś jest głupi to nie rozumie świata, kiedy ktoś jest mądry to świat go nie rozumie...
Szacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
Ugotuj, uduś, zrob na teflonie na odrobinie ilości tłuszczu, a gdzie napisane jest że unikamy tłuszczy na redukcji? Jak sam sos zrobisz to bedzie ok, trochę jogurtu naturalnego czosnek i gotowy sosik.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
2
Napisanych postów
114
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
990
piekarnik i tylko piekarnik. aby mięso nie było suche polecam rękawy do pieczenia. alternatywą może być patelnia i duszenie mięsa ale bez odrobiny tłuszczu.
Szacuny
0
Napisanych postów
71
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
144
dokladnie ja smaze na patelni bez uzywania tluszczu tluszcz sam z piersi wyolywa wiec nie jest to takie suche:Pa ryz jedz brazowy i 1 torebka na redukcje to chyba za duzo na raz ja jem pol no ale kazdy wie indywidualnie ile moze zjesc:)
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
54
Witam, najprostszy i wg mnie najlepszy i najszybszy sposób na pierś z kurczaka to grillowanie w opiekaczu. Taki opiekacz jak do sandwiczy z wymiennymi wkładami.
Kropelkę oleju rozprowadzić po tackach do opiekania np. za pomocą ręczniczka papierowego, nagrzać opiekacz aż zgaśnie lampka kontrolna, włożyć doprawioną pierś z kurczaka i grillować około 5-7min. Pierś wychodzi soczysta i pyszna!!!!!!!! POLECAM
Szacuny
7
Napisanych postów
481
Wiek
44 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8138
Nie mam takiego urządzenia :D ja teraz robie tak ze kroje piers w kostke przyprawaim kłade na folie aluminiową dodaje papryki czerwonej w kostke , wszytsko razem zawijam i daje do opiekacza/piekarnika. Niedodaje ani grama oleju nic. Wychodzi w miare ale zastanawiam sie jak kurczaka robia u Chiniola, tam jak kupie kurczak 5 smaków to mieska sie samo rozpuszcza w ustach.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
54
U chinola robią w woku z dużą ilością tłuszczu, najczęściej zużytym z frytkownicy :( Więc jedzenia tam nie polecam. A w opiekacz warto się wyposażyć, koszt około 90zł na wiadomo jakim serwisie aukcyjnym.
Ja bardzo sobie chwalę tę metodę, ponieważ jest szybka. Ja zawsze na wieczór przygotowuję sobie posiłki na następny dzien i wkładam do pudełeczek plastikowych, by w pracy odgrzać w mikrofali.
Szacuny
7
Napisanych postów
481
Wiek
44 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8138
Rozumiem ze wkładasz ją w całości ?? JA kroje w kostke bo musze wyciąć nawet najmniejsza odrobine tłuszczy czy jakiegokolwiek syfu z piersi bo mysl o tym ze cos zostawiłem szczególnie te sciegna białe nie pozwoliło by mi jej przełknąć :D
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
54
Tak w całości, chyba że pierś jest gruba to przekrajam na pół, też wycinam tłuszczyk na obwodach ale jest go bardzo mało :)
Wczoraj grillowałem pierś z indyka i wyszła super.
Pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
54
Tłuszcz jest bardzo ważny, jak i zródło jego pochodzenia. Ja do kurczaka z ryżem daje 20ml oleju lnianego, a np do płatków owsianych dodaje łyżkę masła orzechowego (takiego bez soli i cukru).