Chciałbym zacząć stosować dietę redukcyjną, ale mam problem taki, że wstaje o 5:00 rano( nie jem nic ) do pracy, w której jestem od 6:00 do 12-14. W pracy jem tylko jeden posiłek przeważnie między godz. 9-10. Ten posiłek spożywam w jadłodajni. Póżniej po powrocie z pracy jem kolejny posiłek gdzies kolo 14-15. o 17:30 jestem na siłowni( jakies 2 godz ), a ostatni posiłek jem po 22.
Waże 80 kilo przy wzroscie 173 cm, moje dzienne zapotrzebowaie wedlug wiliczeń to troche ponad 2400 kcal.
I właśnie tu mam takie pytania jak dobrać wartość energetyczną produktów np. 0 5:00, w czasie posiłku w pracy, w domu po pracy i po siłowni.
Co można jeść w takich polskich jadłodajniach? Jak wiadomo pełno tam tłustego jedzenia (goloneczki, karczki itp), czy np. jesć same ziemniaki z kapustą :).
Aha pracuje fizycznie, praca w sumie troche ciężka po przy wywozie śmieci.
Bardzo prosze o jakąś pomoc.