SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak pogodzić diete z pracą?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 933

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 101
Witam,
Chciałbym zacząć stosować dietę redukcyjną, ale mam problem taki, że wstaje o 5:00 rano( nie jem nic ) do pracy, w której jestem od 6:00 do 12-14. W pracy jem tylko jeden posiłek przeważnie między godz. 9-10. Ten posiłek spożywam w jadłodajni. Póżniej po powrocie z pracy jem kolejny posiłek gdzies kolo 14-15. o 17:30 jestem na siłowni( jakies 2 godz ), a ostatni posiłek jem po 22.
Waże 80 kilo przy wzroscie 173 cm, moje dzienne zapotrzebowaie wedlug wiliczeń to troche ponad 2400 kcal.
I właśnie tu mam takie pytania jak dobrać wartość energetyczną produktów np. 0 5:00, w czasie posiłku w pracy, w domu po pracy i po siłowni.
Co można jeść w takich polskich jadłodajniach? Jak wiadomo pełno tam tłustego jedzenia (goloneczki, karczki itp), czy np. jesć same ziemniaki z kapustą :).
Aha pracuje fizycznie, praca w sumie troche ciężka po przy wywozie śmieci.
Bardzo prosze o jakąś pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 127 Napisanych postów 8967 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 48014
sniadanie tez jedz, posilki bierz w pojemnikach do pracy, bialko i tluszcz rozloz rownomiernie we wszystkich posilkach a weglowodany tylko rano, przed i po treningu, pamietaj o antyoksydancie po treningu i omega 3 a takze o suplementacji okolotreningowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1130 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 12734
Według mnie potrzebujesz, po pierwsze, wagę elektroniczną [ dobranie odpowiedniej gramatury produktu ], po drugie garnka, w którym będziesz gotował produkty bez oleju a więc na parze i po trzecie pojemników próżniowych, które będą pomocne w przechowywaniu i transporcie posiłków, np. praca.

Grunt to solidna infrastruktura kuchenna obok wiedzy z zakresu odżywiania.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja do sprawdzenia :)

Następny temat

POMOCY !! POTRZEBUJE DIETE

WPC zestaw