Witam wszystkich, jestem tutaj pierwszy raz, mam zamiar zacząć moją przygodę z bodybuildingiem czy jak to się tam nazywa :D. Moje pytanie to, który z tych dwóch gainerów wymienionych w tytule, byłby dla mnie - szczupłego chłopaka, bez masy, kościstego :D 19 latka, lepszy ? Napisze może co nieco na temat mojego problemu z przybraniem masy, możliwe że da Wam to więcej informacji do pomocy, otóż... ciężko mi przybrać na wadzę i po części jest też to mój problem, ponieważ nie jem aż tak dużo ze względu na moje "humorki". Chodzi mi głównie o to, że niekiedy jem dużo jak na mnie a niekiedy mam okres, że zjem 2 posiłki, może 3 dziennie i na tym koniec, bo po prostu nie mam ochoty na jedzenie :/ z Dietą jakoś popracuję, ale i tak bd problem, bo jak patrzyłem na niektóre przykłady diet, to nie wiem czy dam radę wpakować w siebie tyle żarła :/. Treningi - co do treningów, też jeszcze nie wiem co i jak, i raczej nie bd chodził na siłownię ze względu na moje marne finanse ;s. Dlatego chciałbym raczej ćwiczyć w domu o ile by było to możliwe, zależy mi raczej na szybkim przybraniu masy, do momentu w którym będę jako tako wyglądał, a nie ubrania będą na mnie wisieć, a potem to już optymalnie ćwiczyć i dalej budować masę

) Możliwe, że nie skończy się to tylko na przybraniu jakiejkolwiek masy, tylko dalszym bodybuildingu i osiąganiu co raz więcej. Na chwilę obecną chciałbym tylko zakryć te moje wystające kości :D. Nie za bardzo orientuje się w tempie budowania masy, ale będę starał się jak najbardziej, żeby tą masę zdobyć, ale potrzebowałbym na początek kilka wskazówek :)
Mogę liczyć na Waszą pomoc? :)
Gainery:
Whey Mass Builder - tutaj mam opcje do wybrania 3kg +1.5kg gratis + 250g kreatyny - tego samego producenta
UNS Mass Shocker - żadnych gratisów
Jeśli macie lepsze pomysły na Gainerek, chętnie się im przyjrzę :)