Witajcie drogie forumowiczki i fomurowicze
Bez zbednej gledzby sprawa wyglada tak: zainspirowany licznymi postami na temat HST (glownie autorstwa kermita) i zniechecony stagnacaja efekow treningu dzielonego (jesli dobrze pamietam
postanowilem stworzyc wlasny plan treningowy...poczatkowo bylem zaskoczony (bardzo mile) ze mozna wykonac trening w ok 30-45 min i przy tym wcale sie nie zmeczyc (przeciwnie treningi zaczelem teraktowac jako forme realksu) oraz zwiekszeniem wytrzymalosci i sily oraz wyrazniejszym ksztaltem miesni (cieko to nazwac rzezba ale zawsze cus
) jednak waga i centymetr nadal stoja w miejscu...
nie wiem dokladnie co spi****ylem ale z tego co wyczytalem to HST jest treningiem nakierowanym na przyrost btmm a nie na jej utrzymanie
oto moj trening:
2x wioslowanie sztanga w opadzie
1x sciaganie drazka do karku
2x wyciskanie zza karku
1x unoszenie hantelek w opadzie tulowia (na tylne aktony m. naramiennych)
2x wyciskanie sztango na plaskiej
2x przysiady
2x wspiecia na palce
1x unoszenie hantli uchwytem mlotkowym
1x wyciskanie francuskie
co do uwag to generalnie staralem sie nie filozofowac i projektowac treningi wedlug dyrektyw HST z treningu na trening staralem sie dorzucac (odejmujac
) od 5-10% dla 5/10/15 RM wyjatkiem byly ciwiczenie wykonywane za pomoca hantli-nie mamy raegulacji obciazenie wiec srednio 2 treningi wykonywalem tym samym ciezarem
jesli chodzi o ifo ogolne: wiek-20 / staz-3 lata / ektomorfik...
zdaje sobie sprawe ze to co pisze jest troche zawile...przynajmniej dla mnie
ale prosze o pomoc

nie wiem dokladnie co spi****ylem ale z tego co wyczytalem to HST jest treningiem nakierowanym na przyrost btmm a nie na jej utrzymanie

oto moj trening:
2x wioslowanie sztanga w opadzie
1x sciaganie drazka do karku
2x wyciskanie zza karku
1x unoszenie hantelek w opadzie tulowia (na tylne aktony m. naramiennych)
2x wyciskanie sztango na plaskiej
2x przysiady
2x wspiecia na palce
1x unoszenie hantli uchwytem mlotkowym
1x wyciskanie francuskie
co do uwag to generalnie staralem sie nie filozofowac i projektowac treningi wedlug dyrektyw HST z treningu na trening staralem sie dorzucac (odejmujac

jesli chodzi o ifo ogolne: wiek-20 / staz-3 lata / ektomorfik...

zdaje sobie sprawe ze to co pisze jest troche zawile...przynajmniej dla mnie

jedz dużo a będziesz duży (albo gruby):)