SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

EPA & DHA (omega 3) - poprawia wrażliwośc insulinową

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 17183

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Miniak_DH - faktycznie, jest jak mówisz, ciekawe jest bo aktualnie cena hurtowa na 100% jest wyższa niż na z allegro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
No w gold omega olimpu mamy 33g epa/dha. Jesli przyjac cene 20zl to i tak mamy nienajgorszy przelicznik. Spozywajac dziennie 3 MC olimpu mamy ok 1,5g dha/epa i taka suplementacja starcza nam na 20 dni. 1zł dziennie

/pozdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
są to jedne z bardziej opłacalnych o3 na rynku. ale nie róbmy z tematu licytacji cenowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
Nie no oczywiście . To tylko suche rachunki

/pozdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51565 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Z tego co jestem uczony, wiem że organizm nie ma możliwości syntezy podwójnych wiązań, dlatego miej inaczej wkt nazywa się nnkt, w jaki więc sposó kwas laurynowy mógłby być surowcem do tworzenia wnkt?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Ja również dysponuję podobną do Twojej wiedzą Skalar, więc moja ciekawość do Twojej podobna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
nie jest to rozwiazanie Waszego problemu - ale badanie na temat wplywu kwasu laurynowego na poziom lipidów,cukru we krwi - jak rowniez wrazliwosci insulinowe j - a raczej braku jakiegokolwiek wplywu!

Lauric and palmitic acid-enriched diets have minimal impact on serum lipid and lipoprotein concentrations and glucose metabolism in healthy young women.

Fifteen healthy young women were fed diets enriched to 4% of energy with either palmitic acid (as palm oil) or lauric acid (as coconut oil). A randomized crossover study design was used so that subjects followed the two experimental diets for 4 wk, both preceded by consumption of a baseline diet for 2 wk. The experimental diets differed only with respect to the fatty acid composition: there was a substitution of 4% of energy intake with palmitic acid or lauric acid in the experimental diets for 4% of energy as monoenes in the baseline diet. There were no differences in the concentration of serum total or lipoprotein lipids, apolipoproteins A-I and B, and lipoprotein (a) or plasma cholesteryl ester transfer protein activity between the experimental diet periods. The VLDL cholesterol concentration (0.38 +/- 0.05 vs. 0.51 +/- 0.05 mmol/L, means +/- SEM, P = 0.01] and plasma cholesteryl ester transfer protein activity [78 +/- 5 vs. 88 +/- 6 mumol/(h.L), P = 0.007) were greater at the end of the lauric acid diet period than at the end of the preceding baseline diet period. No differences were found in glucose effectiveness, insulin sensitivity index or insulin secretion measured by the intravenous glucose tolerance test (Minimal Model method). In conclusion, in terms of serum lipids, lipoproteins, and glucose metabolism, palmitic acid was equal to lauric acid at 4% of total energy intake exchange, and both of these saturated fatty acids were comparable to a 4% of total energy intake exchange with monoenes in healthy young women.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7876922

nawet jakby jakis cudem konwertowal do epa/dha - to i tak brak wplywu na wrazliwosc insulinową! (bo o tym temat)

Zmieniony przez - solaros w dniu 2011-02-05 15:28:09

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
nie sądzę by owa konwersja była możliwa, stan wiedzy musiałby się mocno zmienić w tym zakresie w ostatnim czasie. Jeśli chodzi o wrażliwość insulinową w kontekscie samego laurynowego - nie mam zdania, jednak raczej nie doszukiwałbym sie korzystnego potencjału
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 60
Diabetes
The available scientific evidence suggests that there are no significant long-term effects of fish oil in patients with diabetes.
Dostępne badania naukowe sugerują, że nie ma znaczących długoterminowych efektów stosowania oleju rybiego u pacjentów z cukrzycą.

Omega-3 jest skuteczne w:

High blood pressure
Multiple human trials report small reductions in blood pressure with intake of omega-3 fatty acid. DHA may have greater benefits than EPA. However, high intakes of omega-3 fatty acids per day may be necessary to obtain clinically relevant effects, and at this dose level, there is an increased risk of bleeding. Therefore, a qualified healthcare provider should be consulted prior to starting treatment with supplements.

Hypertriglyceridemia (fish oil / EPA plus DHA)
There is strong scientific evidence from human trials that omega-3 fatty acids from fish or fish oil supplements (EPA + DHA) significantly reduce blood triglyceride levels. Benefits appear to be dose-dependent. Fish oil supplements also appear to cause small improvements in high-density lipoprotein ("good cholesterol"); however, increases (worsening) in low-density lipoprotein levels (LDL/"bad cholesterol") are also observed. It is not clear if alpha-linolenic acid significantly affects triglyceride levels, and there is conflicting evidence in this area.The American Heart Association has published recommendations for EPA + DHA. Because of the risk of bleeding from omega-3 fatty acids, a qualified healthcare provider should be consulted prior to starting treatment with supplements.There is growing evidence that reducing C-Reactive Protein (CRP) is beneficial towards favorable cardiovascular outcomes, although additional research is pending in this area. The data on fish oils and CRP levels is mixed.

Secondary cardiovascular disease prevention (fish oil / EPA plus DHA)
Several well-conducted randomized controlled trials report that in people with a history of heart attack, regular consumption of oily fish or fish oil/omega-3 supplements reduces the risk of non-fatal heart attack, fatal heart attack, sudden death, and all-cause mortality (death due to any cause). Most patients in these studies were also using conventional heart drugs, suggesting that the benefits of fish oils may add to the effects of other therapies.

Primary cardiovascular disease prevention (fish intake)
Several large studies of populations ("epidemiologic" studies) report a significantly lower rate of death from heart disease in men and women who regularly eat fish. Other epidemiologic research reports no such benefits. It is not clear if reported benefits only occur in certain groups of people, such as those at risk of developing heart disease. Overall, the evidence suggests benefits of regular consumption of fish oil. However, well-designed randomized controlled trials which classify people by their risk of developing heart disease are necessary before a firm conclusion can be drawn.

Protection from cyclosporine toxicity in organ transplant patients
There are multiple studies of heart transplant and kidney transplant patients taking cyclosporine (Neoral®), who were administered fish oil supplements. The majority of trials report improvements in kidney function, and less high blood pressure compared to patients not taking fish oil. Although several recent studies report no benefits on kidney function, the weight of scientific evidence favors the beneficial effects of fish oil.

Rheumatoid arthritis (fish oil)
Multiple randomized controlled trials report improvements in morning stiffness and joint tenderness with the regular intake of fish oil supplements for up to three months. Benefits have been reported as additive with anti-inflammatory medications such as NSAIDs (like ibuprofen or aspirin). However, because of weaknesses in study designs and reporting, better research is necessary before a strong favorable recommendation can be made. Effects beyond three months of treatment have not been well evaluated.

Źródło: FDA – sorry, że tylko podsumowanie zamieściłem, ale badań klinicznych dokumentujących powyższe wskazania jest kilkaset…
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 452 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3125
Chce na sobie sprawdzić działanie O3 ale na początek myślę o 2g dziennie .10-15 to za wiele jak dla mnie tym bardziej że nie wiem ile tego jem w po żywieniu ryby raz w tygodniu wiec pewnie niewiele .O3 z olimp niezłe ale ciekawszy jest nie doceniany tran .
Wydaje się najbardziej ekonomiczna forma o najlepszej przyswajalności bo do picia.
Möller's Tran Norweski 250ml cena w promocji 23zł
na 5 ml :
Kwasy tłuszczowe omega-3 1,2 g
- kwas eikozapentaenowy (EPA) 0,4 g
- kwas dokozaheksaenowy (DHA) 0,6 g
dodatkowo
Witamina E 10 mg (83% ZDS)
Witamina A 250 μg (31,25% ZDS)
Witamina D 10 μg (200% ZD)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Olimp Pump Express

Następny temat

Jaki gainer do 100zł ?

WHEY premium