Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
17
Napisanych postów
1078
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
53527
Czesc.
Prosze powiedzcie mi, czy u was tez wystepuje wstawanie po czterech godzinach snu jak jestesce ON nie wazne ze dzie nwczesniej byl mega zapieprz i ciezki trening? Normalnie spalem po 7,8 bylo spoko, na dukanie po 12 i nie umialem wstac, a teraz na bombie po 4-5 godizn i siedze pozniej jedynie ze zmeczonymi oczami.
Taki krotki sen moze zle wplynac na regeneracje miesniowa? Czy organizm po prostu juz sie przebudzil i wypoczal?
Szacuny
4888
Napisanych postów
13129
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
771256
Ogólnie miałem podobnie - myślałem, że to wina towaru, ale wziąłem ponownie melatoninę 5 mg i problem zniknął co nie zmienia faktu, że 3-4h + kawa i mogę tyrać cały dzień. Regeneracja na pewno jest o niebo lepsza.
2
"Wszystko co teraz potrzebujesz to odrobina wyobraźni...Wasza wyobraźnia czy w to wierzycie czy nie, jest zwiastunem szczęścia jakie zagości w waszym życiu. Jeśli nie jesteś w stanie wyobrazić sobie tego jak może być, to nie oczekuj, że kiedykolwiek to ujrzysz spoglądając w lustro"
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Jednak nawet na trenie okres regeneracji jest potrzebny ,każdemu sportowcowi, jedni też śpią normalnie innym trenbolon skróca sen, pewnie kwestia dawek , proporcji środków też ma znaczenie.
Szacuny
597
Napisanych postów
2062
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22531
To ja mam odwrotnie - lecę na towarze non stop, jeżeli idą stałe dawki sen mam jak każdy obywatel ale gdy dorzucam środki ktòre w kròtkim czasie podbijają wagę ciała wtedy śpię jem i tak w koło, gdybym przespał poniżej 12 h to bym bez pobudzaczy nie przetrwał. Przy kontuzjach , ciężkich treningach itd śpie jak zabity. Jeżeli śpicie bardzo kròtko to śmiało melatonina bo napewno ograniczony sen negatywnie wpływa na budowę
Szacuny
17
Napisanych postów
1078
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
53527
Przeczytalem te wiadomosci wcZoraj i mowie sobie no to mowoe sobie "zajeebiiiiscie krotszy sen, = wiecej wolnego czasu" no to poszedlem spac tak by piec godzin snu bylo i kilometr na cwartego busa do roboty sprintem musialem nagonac xd jednak to zalezne jest. Bo tu,sie po 1-2 h budzilem, zasypiaoem,po godzinie na 1-3 i gitara, a prwca fizyczna+ciezkie treningi co drugi dzien po 2-2.5 h robia swoje. Tez lece na trenie xd
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106327
Napisanych postów
378357
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711701
ja nawet mocne leki na spanie wrzucałem i dokładało mi to 1-1.5 h snu tak więc odpuszczam teraz na cyklu bo nie ma sensu paśc się lekami
co iles tam dni przesypiam normalnie 8 h
i widocznie tyle mi wystarcza