mam trochę ciała do zwalenia. Kiedyś ćwiczyłem przez około 4,5 lat. Następnie kontuzja kręgosłupa, i kilka lat przerwy. Teraz waga wynosi 113kg przy 186cm. Kiedyś na redukcji miałem 90kg ile z tego zostało się okaże :).
Teraz tak, z aktywności w tygodniu:
3x basen po okolo 1,5h (Freediving)
4x siłownia
3x stepper po 40min
no i z 3-4 razy w tygodniu późną nocą ganiam z psem z tętnem 160-175 przez 30 minut.
Z racji życia studenckiego dieta moja jest mega tania (tak myślę)
przez kilka tygodni zjechałem 8kg. Dietę taką chce utrzymywać do wagi 90kg, a następnie zmodyfikować żeby pozostać przy tych 90.
Więc moja dieta wygląda tak (podam odrazu orientacyjne ceny jak by się znalazł oszczędny student i chciał zgapić o ile będzie się to nadawało do zgapienia :) )
10:00
Ser biały chudzielec 200g - 1,5zl
12:00
Serek wiejski 200g - 1,7zl
i zaleznie od aktywnosci banan ~140g
14:00
Musli tropikalne 80g (-1kg 5,40)
Mleko 0,5 - 250 ml (1,6zl litr)
(zależnie od dnia jak mam duży wysiłek to po treningu dodaje Gainera Magnum 8000 ale zamienie go niebawem na Ostrowie)
16:00
Risotto z biedronki z 150g (2x150g - 2,50)
18:00
Tuńczyk z puszki (błee :( ) 130g (puksza 130g 2,50zl)
Kroma chlebka ~30g (cena - bezcenne :) )
Czasami zamieniam dania zależnie od tego co w lodówce jest. Czasami pierś z kurczaka się uda na obiad znaleść, czasami dorsza w galarecie zamiast tuńczyka.
Przy tym wszystkim stosuje suplementacje, taką która kiedyś na mnie dobrze działała tzn:
Kreatyna cm3 okolo 12tygodni (kiedys tylko mono jadłem bo jabłka nie było :) )
HMB praktycznie około 6miesięcy
No i białko Ostrowi (muszę kupić)
Kreatynę biorę głównie ze względu na sport jaki uprawiam (Freediving - nurkowanie bez sprzętowe).
Wiem ze powinienem za dnia pochłonąć około 2700-3200cal a pochłaniam około 1780cal, efektu jojo się nie boję bo dietę będę długo długo trzymał później z większą ilością cal
Aha zadne reduktory czy spalacze tłuszczu które podnoszą cisnienie akcje serca itp odpadają ze względu na uprawiany sport.
Powiecie mi czy nie zrobię sobie za dużej krzywdy takim jedzeniem ? bo szczerze to na dietach bardzo słabo się znam :)
Waga: 113
Wzrost: 185
Obwód klatki: 114
Obwód ramienia: 44
Obwód talii: 114
Obwód uda: 75
Obwód łydki: 46
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 0,83
Aktywność w ciągu dnia: Fotograf
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3x basen
3x-4x razy bieganie puls ~170
4x siłownia
3x stepper 40 miunt
Odżywianie: Wczesniej co popadnie, typowo studęcie jedzienie. Obecnie to co w temacie
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: nic mi nie wiadomo na ten temat, jedynie problemy z większą ilością mleka
Stan zdrowia: Poważne problemy z kręgosłupem odcinek lędźwiowy, przez co nie cwiczę na siłowni nóg i słabo ćwiczę plecy. Jednak od nurkowania i pływania na nogach nie mam specjalnie tłuszczu, raczej sporawe mięcho :)
Preferowane formy aktywności fizycznej: 3x basen
4x siłownia
3x stepper
i czasami bieganie nocne po 30min
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Aktualnie Cm3, Hmb, Ostrowia, oraz magnum 8000
Wczesniej praktycznie wszystko poza preparatami z NO, oraz tylko 7tabletek mensetreme. Wczesniej ani teraz bed dopingu
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Tak ale żadne podnoszące akcje serca lub puls, ze względu na uprawiany sport (freediving - nurkowanie na bezdechu)
Stosowane wcześniej diety: Dawno temu kilka masowych i raz redukcyjna ale lekka.