Szacuny
2
Napisanych postów
278
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3527
Witam. Prosiłbym o sprawdzenie mojej diety redukcyjnej. Mam kilka zbędnych kilogramów , które przydało by się spalić :). Dieta składa się z dwóch dni , przy czym co 4 dzień będę jadł trochę więcej węglowodanów.
WZROST: 182 cm
WAGA: 86 kg
CEL: Redukcja(powolna,ale efektywna , w razie czego szybkie zareagowanie )
Szacuny
2
Napisanych postów
278
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3527
przed treningiem bcaa ,i bezpośrednio po aerobach 30 minutowych ; complete workout support 30 min po treningu , 30 min przed posiłkiem po treningowym ; witaminy , minerały , omega3 do posiłku 6
Typ budowy : ecto/mezo
co do rozpisania b/w/t / kg masy
3.3 g białka / 1kg beztłuszczowej masy
0.75 g tłuszczów / 1kg beztłuszczowej masy
1.85 g węglowodanów (dzień low ) /1kg beztłuszczowej masy
2.5 g węglowodanów (dzień high co 4 dzień) /1kg beztłuszczowej masy
czekam na wasze komentarze
Zmieniony przez - kolorowy123 w dniu 2012-12-05 22:04:03
Szacuny
13
Napisanych postów
2343
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
348761
Za dużo białka, 2-2,5g wystarczy, zwiększ tłuszcze do 1g. Ogranicz jedzenie prochu, bo sporo wychodzi. Jajka jedz całe, a nie dziel na białka i żółtka. Urozmaicaj źródła tłuszczów. Nie za dużo obciąłeś z zapotrzebowania?
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52544
W Twojej diecie nie ma omega3 - warto o to zadbać.
Dorzuć do jadłospisu jakąś rybę, orzechy włoskie, czy np. pewna ilośc oleju lnianego/rzepakowego nierafinowanego. Jeśli chodzi o mięso - nie polegałbym wyłącznie na drobiu, a dorzucił również inne - woła/wieprza etc.
Jako formę urozmaicenia - dobra opcją również będzie dorzucenie do diety ziemniaków
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
2
Napisanych postów
278
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3527
aktualnie czekam aż jakiś dzik wyjdzie z lasu to będę miał zapas mięsa. tutaj pokazałem najłatwiejszą opcję dla mnie co do ryby to w posiłku II jako źródło omega 3 będę dodawał rybę zamiast kurczaka. orzechy też przydało by się gdzieś dodać ,ale zbytnio nie wiem do jakiego posiłku i jaką ilość ,żeby było ok :) co do ziemniaków zależy mi na tym aby było niskie IG w diecie... aczkolwiek jak to napisałeś jako od czasu do czasu jako urozmaicenie nadały by się :)
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52544
Ziemniaki są wartościowym produktem, który warto do diety dorzucić. Nie sugeruj się w tym wypadku IG, bo nie jest to wyznacznik decydujący.
Zauważ, że np. arbuz ma wysoki IG, a znikomy wplyw na poziom cukru. Podobnie jest z ziemniakami - jesli chcesz lepszego spojrzenia, zainteresuj się ładunkiem glikemicznym, gęstością odżywcza, czy indeksem sytości.
Szacuny
2
Napisanych postów
278
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3527
orzechy najlepiej było by mi dodać do III posiłku, a co do tego spojrzenia nie tylko na IG ,to muszę uzupełnić wiedzę :). A tak to dieta dobra uwzględniając zmiany ( rybka , zmienne źródła węglowodanów , orzechy , zmiana od czasu do czasu oliwy na inny olej )
Zmieniony przez - kolorowy123 w dniu 2012-12-07 18:19:51