Witam Forumowiczów !
Jak temat wskazuje , trenuje boks od jakiegos czasu (ostatnio trenowalem 1.5 roku w wieku 15 lat) i zacząłem kontynuoowac po 3 latach.
Bardzo bym prosił o pomoc w ułożeniu diety pod sport, który uprawiam.
Wzrost : 176 cm
Waga : 84 kg
(waże sie naczczo wrazie czego..)
Staż : Siłownia 2 lata / boks 1.5 roku
Współczynnik BMR 1973.84
Aby utrzymać wagę
Kalorie 3404.87
Węglowodany 55% 1872.68kcal = 468.17gram
Białko 15%% 510.73kcal = 127.68gram
Tluszcz 30% 1021.46kcal = 113.5gram
Rozumiem, że trenujac sztuki walki bardziej powinienem sie opierac na dostarczaniu wiekszej ilosci weglowodanow niz białka , by zbytnio sie nie rozbudowac. Siłownie trenuje 2 razy w tygodniu boks 4 razy w tygodniu. Biegam 3 - 4 razy w tygodniu ( 14 km ~~ dziennie)
Dotad nie pilnowalem sie restrykcyjno diety a moja dotychczasowa dieta wyglądała nastepujaco ( bez śmiechów :D ) :
Śniadanie ryż+250 mleka / płatki owsiane+rodzynki+250ml wody , kawa
Zważywszy na szkołe po której mam odrazu siłownie w szkole zjem z 3 kanapki, aby troche tej energii posiadać :P
Obiad ryż/makaron + pierś kurczaka + warzywo
Kolacja Zazwyczaj po bieganiu ryż na mleku :D
Dotąd jechałem na takiej diecie 2 tyg, nie poczułem sie dotąd źle , żadne wymioty a waga spadała około 2 kg na tydzień BEZ efektu jojo
Nie nie wymiotuje juz od tego ryżu do którego przywykłem , budżet jest nieograniczony więc piszcie nawet CUDA ŻYWNOŚCI , których tutaj nie dodałem
Z góry dziękuję za pomoc I DAJE SOGA !
Pozdrawiam
Jak temat wskazuje , trenuje boks od jakiegos czasu (ostatnio trenowalem 1.5 roku w wieku 15 lat) i zacząłem kontynuoowac po 3 latach.
Bardzo bym prosił o pomoc w ułożeniu diety pod sport, który uprawiam.
Wzrost : 176 cm
Waga : 84 kg
(waże sie naczczo wrazie czego..)
Staż : Siłownia 2 lata / boks 1.5 roku
Współczynnik BMR 1973.84
Aby utrzymać wagę
Kalorie 3404.87
Węglowodany 55% 1872.68kcal = 468.17gram
Białko 15%% 510.73kcal = 127.68gram
Tluszcz 30% 1021.46kcal = 113.5gram
Rozumiem, że trenujac sztuki walki bardziej powinienem sie opierac na dostarczaniu wiekszej ilosci weglowodanow niz białka , by zbytnio sie nie rozbudowac. Siłownie trenuje 2 razy w tygodniu boks 4 razy w tygodniu. Biegam 3 - 4 razy w tygodniu ( 14 km ~~ dziennie)
Dotad nie pilnowalem sie restrykcyjno diety a moja dotychczasowa dieta wyglądała nastepujaco ( bez śmiechów :D ) :
Śniadanie ryż+250 mleka / płatki owsiane+rodzynki+250ml wody , kawa
Zważywszy na szkołe po której mam odrazu siłownie w szkole zjem z 3 kanapki, aby troche tej energii posiadać :P
Obiad ryż/makaron + pierś kurczaka + warzywo
Kolacja Zazwyczaj po bieganiu ryż na mleku :D
Dotąd jechałem na takiej diecie 2 tyg, nie poczułem sie dotąd źle , żadne wymioty a waga spadała około 2 kg na tydzień BEZ efektu jojo
Nie nie wymiotuje juz od tego ryżu do którego przywykłem , budżet jest nieograniczony więc piszcie nawet CUDA ŻYWNOŚCI , których tutaj nie dodałem
Z góry dziękuję za pomoc I DAJE SOGA !
Pozdrawiam