WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

DEPILACJA - wątek ogólny

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 279685

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 126 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3575
ja jak i moja dziewczyna kochamy gdy moje jak i jej przyrodzenie jest wydepilowane!

Twoja dziewczyna też ma przyrodzenie?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 293 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5860
Ja już sam nie wiem w jaki sposób depilowac. Chodzi mi o większośc ciała - tors, nogi. Zostawiłbym tylko na głowie, twarzy, i na przedramionach Gładkie ciało potrzebne mi jest do szybszego pływania, ale chodzi też o względy estetyczne - wydepilowane ciało lepiej wygląda i łatwiej dbac o higienę. Jaka metoda jest w końcu najlepsza? Miałem zamiar ostatnio zrobic to maszynką którą strzygę włosy na głowie, ale efekt pewnie nie będzie długotrwały, poza tym boję się że włosy odrosną grubsze, ciemniejsze i będzie ich więcej - czy to prawda? Doradźcie najlepszą metodę, proszę
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 74 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2082
uzywal ktos LIDOKAINY AEROZOL 10% (100mg/1g) ??
lub zelu z benzokainą 20% ?? (niby do znieczulenia bolacych zębów ale w skladzie aktywny sierodek to tylko benzokaina 200mg/1g ??

chodzi mi o lidokaine w sprayu , jak szybko dziala i dobrze ?? ma 10% zawartosci , a np zel EMLA czy jakos tak ma tylko 2,5% , co myslicie ??
nie chodzi o golenie całych parti ciala duzych (methemoglobinemia ale trzeba by sporo uzyc , ale moga wystapic zawroty) , ale mozna by jechac po kawalku , w ciele utrzymuje sie ok 5-6 h , potem jestesmy czysci :) i kolejna daweczka na kolejne partie (dawka max = 5g/kg.m.c wiec i tak sporo :) dupke , pipke czy penia by mozna bylo naraz pojechac , uwazajac na kontakt z blonami sluzowymi (nie rozpylac , tylko np rozpylic na wacik i wetrzec )
Co o tym sadzicie ??
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 166
Mam owlosienie na brzuchu klacie i troche na plecach i zamierzam sie depilowac jaki rodzaj depilacji bedzie najlepszy?
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 157 Napisanych postów 10921 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 43675
wosk najlepiej albo depilator.
zabiegi bolesne
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 166
a po jakim okresie czasu odrasta zatost po uzyciu tych kremow do deilacji?
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 157 Napisanych postów 10921 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 43675
2-3 dni
jak maszynka byś golił własciwie
...
nie oplaca sie...wiecej zachodu niz to warte
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 517 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3873
jakis rok temu stwierdzilem ze mam zbyt duzo wlosow na nogach i postanowilem ja troche przyciac maszynka do wlosow na poczatku bylo ok ale pozniej wlosy zaczely szybciej rosnac wiec musialemje czesciej przycinac,teraz to troche glupio wyglada takie dlugie proste grube wlosy rosnace na nogach,czy dasie jakos przywroci to zeby rosly tak jak wczesniej???? zastanawiam sie nad woskiem ale nie wiem czy to dobry pomysl bo troche sie boje ze pozniej bedzie jeszcze gorzej pomozcie prosze

:)

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 602 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2370
kyokushio - tak mi się wydaje, że jak będziesz przycinał włoski to będą robić się mocniejsze i grubsze. Jak wydepilujesz z cebulkami wosk/depilator to powinny się osłabić, być cieńsze :)

A tak w ogóle to ostatnio mnie coś wzięło na wydepilowanie klatki piersiowej z mojej szczecinki

Masakra, ale przeżyłem
Następnego dnia budzę się patrzę, i jak nic zapalenie mieszków włosowych, full małych pryszczyków, okropność...

Postanowiłem coś z tym zrobić, nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale poszedłem wieczorem pod prysznic, użyłem żelu pod prysznic + porowata szorstka gąbka, wymyłem klatkę, później hardcore :D użyłem SOLI jako peelingu, czyli sól (działa antybakteryjnie, minus podrażnia) na rękę, lekko nawilżyłem tą sól i wtarłem z całej siły w klatkę, jak zaczęło piec spłukałem wodą, po kąpieli odkaziłem spirytusem, po 30 minutach nawilżyłem wyciągiem z szałwi, operację powtórzyłem drugiego, dnia, na trzeci dzień (dziś) mam już tylko lekko zaczerwienioną skórę ;) zero pryszczyków.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 517 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3873
a da sie jakos rozjasnic te wlosy?? kiedys cos czytalem o wodzie utlenionej ale nie wiem czy to zadziala na wlosy na nogach bo sa dosc grube i czarne beznajdziejnie to wyglada chyba bede musial je wyrwac tym woskiem zeby sie wyrownaly ale troche glupio beda wygladaly takie lyse nogi u chlopaka juz nie wiem co mam zrobic:/

:)

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co przeciw rozstepom?

Następny temat

WYSOKIE CIŚNIENIE

electro
Polecane artykuły