Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
133
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1007
Witam wszystkich!
(Mieszkam za granica od mlodziaka wiec niechktorych rzeczy nie potrafie przetlumaczyc)
Pracuje z kolega co jedzie na BnC przez 4 lata. Ci co nie wiedza co to jest BnC (Blast and Cruise) to zaraz wytlumacze. BnC polega na tym ze np robisz cykl testp-tren a-mast i zamiast na koncu robic pct (odblok) schodzisz na tren e 200mg/week lub mniej/wiecdj. I tak ciagniesz az do nastepnego cyklu.
I tutaj pada moje pytanie? Co dla was jest lepsze? Cruise czy zwykly cykl z odblokiem?
Szacuny
885
Napisanych postów
35146
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
814700
Mniejsza o srodek, bez odbloku przez x lat masz male szanse na to ze kiedykolwiek sie odblokujesz, wiec zalezy od planow na zycie generalnie zdroworozsadkowo blast n cruise musi byc dla zdrowia mniej optymalnym rozwiazaniem, natomiast jest chodzi o efekty saa jest rozwiazaniem lepszym
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Szacuny
1
Napisanych postów
133
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1007
Wiec mi sie wydaje ze jak dla mnie (21lat) bedzie lepiej robic osobne cykle ze wzgledu na to ze dzieci jeszcze nie mam ;). Ten kolega mowil tagze ze wszystko co osiagniesz na cyklu z np "trenem" zachowujesz praktycznie bez zadnych spadkow a gdy robisz cykl + odblok i nie wazne ze masz miche na 100% ogarnieta i trening to i tak z 20-50% tego co osiagnales spadnie. Jest to prawda?
Szacuny
34
Napisanych postów
613
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
26290
Moze mu sie poyebalo z test e a nie tren e? Bo siedze na zagranicznych forach od lat i pierwsze slysze a mostek polega na tym ze leci na 200-300 testa przez kilka tyg
Sam tak lecialem 2.5 roku i jest dobrze o tyle ze zrobisz jakis progres potem robisz tak jakby pauze i znowu progres bez zadnych spadkow tak jak przy odblokach przerwach i znowu
Szacuny
34
Napisanych postów
613
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
26290
Na uk forum ktos jechal testowal bombe na trenie bez testa i chwalil sobie przez pare tyg i jakos temat ucichl nie wiem jak to sie skonczylo. Dla mnie ten mostek na samej niskiej dawce to jest taki odpoczynek i wyregulowanie organizmu i nie wyobrazam sobie tego na trenie poza tym czy blok nie bylby wiekszy niz normalnie? Osobiscie jak dla mnie powiedzmy po 3 miechach na trenie nie moge sie doczekac az z niego zejde bo mam dosc tych potow i bezdechu