...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Napoje energetyczne (energetyki) są grupą produktów o wysokiej popularności wśród wielu osób. Są to gazowane i bezalkoholowe napoje pobudzające w wyniku zawartości kofeiny, najczęściej 0,03%. Spopularyzowane zostały one przez napój Red Bull, który był pierwszy, tego typu napojem. W wyniku obecności kofeiny i czasami tauryny powodują one pobudzenie, poprawę skupienia i koncentracji, co przydaje się w sytuacjach zmęczenia, w wyniku małej ilości snu, dużej ilości pracy, nauki, czy treningów. Wtedy można odczuć ich pomoc.
Monster Energy jest jednym z najbardziej popularnych napojów tego typu. Produkowany jest on przez z Monster Beverage Corporation od 2002 roku. W Polsce napoje te sprzedawane są od 2012 roku. Co ciekawe istnieje aż 30 rodzajów napojów Monster. W Polsce dostępnych jest tylko 8 z nich, z czego połowa i tak bardzo rzadko spotykana.
Biały Monster, czyli Energy Ultra ma dość niespecyficzny smak, inny niż reszta tradycyjnych napojów energetycznych. Również jego puszka jest niepowtarzalna i grawerowana, co daje fajny efekt. Smak delikatny i owocowy. Nie czuć w nim chemii i słodzika. Ma on tylko 0,9 g węglowodanów na 100 ml, w tym 0 g cukrów prostych. W składzie zawiera kofein, taurynę, tiaminę, kwas pantotenowy, witaminę B6 i B12. Najlepiej kupić i sprawdzić jak komu smakuje. Nie ma problemów z jego dostępnością.

Monster Energy jest jednym z najbardziej popularnych napojów tego typu. Produkowany jest on przez z Monster Beverage Corporation od 2002 roku. W Polsce napoje te sprzedawane są od 2012 roku. Co ciekawe istnieje aż 30 rodzajów napojów Monster. W Polsce dostępnych jest tylko 8 z nich, z czego połowa i tak bardzo rzadko spotykana.
Biały Monster, czyli Energy Ultra ma dość niespecyficzny smak, inny niż reszta tradycyjnych napojów energetycznych. Również jego puszka jest niepowtarzalna i grawerowana, co daje fajny efekt. Smak delikatny i owocowy. Nie czuć w nim chemii i słodzika. Ma on tylko 0,9 g węglowodanów na 100 ml, w tym 0 g cukrów prostych. W składzie zawiera kofein, taurynę, tiaminę, kwas pantotenowy, witaminę B6 i B12. Najlepiej kupić i sprawdzić jak komu smakuje. Nie ma problemów z jego dostępnością.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Smak inny niż wszystkie pozostałe napoje energetyczne, fajnie, że do Polski wchodzą powoli inne smaki Monstera bez cukru - w Stanach piłem ich bodajże 14, u Nas na razie skromnie, ale kto wie może za parę lat.
A jeżeli chodzi o samą idę energetyków, to wypić można, jednak zawsze lepiej postawić na kawę.
A jeżeli chodzi o samą idę energetyków, to wypić można, jednak zawsze lepiej postawić na kawę.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Jaki jest dokładnie skład? Smak to już kwestia gustu. Dla mnie wszystkie energetyki smakują tak samo. Jedynie red bull czerwony miał inny smak, ale on rzadko się trafiał.
...
Napisał(a)
Skład klasyczny, tylko jako słodzik jest Sukraloza(w stanach mają też erytrytol) + wyciąg z guarany.
Smak inny niż wszystkie, dostępny jest jeszcze czerwony - da się kupić w Tesco i Carrefourze.
Smak inny niż wszystkie, dostępny jest jeszcze czerwony - da się kupić w Tesco i Carrefourze.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Koniu151dokladnie jw smak jest inny niz energetyki i to diametralnie :) mi bialy smakuje cos jak fanta,czerwony ciut inaczej ale tez bardzo przyjemnieSkład klasyczny, tylko jako słodzik jest Sukraloza(w stanach mają też erytrytol) + wyciąg z guarany.
...
Napisał(a)
Właśnie piłem białego. Jest ok w smaku. Dość mocno słodki, cytrusowy. Ale kofeiny on chyba ma śladowe ilości 20mg/100ml?
...
Napisał(a)
Skoro piles to nie sprawdziles?inne energetyki maja 30mg na 100ml a ten nie wiem dokladnie
...
Napisał(a)
Nie bardzo miałem czas szukać na puszce. Nie widziałem w widocznym miejscu.
...
Napisał(a)
Standardowo dobry jak ktoś lubi niech pije od czasu do czasu chodź wole czerwonego.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!