...
Napisał(a)
moje dziennie zapotrzebowanie wynosi ok. 2000kcal. A zeby spalic 0,5 kg tluszczu, nalezy spalic 3500 kcal. i na tym moja wiedza sie konczy, bonie rozumiem obliczania tego bilansu kalorycznego.. bo jak potrzebne sa mi 2000kcal, a chce schudnac 0,5 kg dziennie, to musze w ciagu dnia spalic az 5500 kcal? cos mi tu nie pasuje.. ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Skoro masz wyliczone dzienne zapotrzebowanie na kcal - tyle, ile musisz zjeść by wyjść na zero to po prostu odejmujesz te 200-300kcal i powoli się redukujesz.
Podkreślę słowo powoli, bo odejmując kosmiczne ilości kcal zrobisz sobie tylko kuku
Pół kilo to może w tydzień będziesz zrzucać, a utratę takiej wagi w DZIEŃ wstaw sobie między obietnice polityków/ sci-fi
Odwiedź dział Ladies SFD
Podkreślę słowo powoli, bo odejmując kosmiczne ilości kcal zrobisz sobie tylko kuku

Pół kilo to może w tydzień będziesz zrzucać, a utratę takiej wagi w DZIEŃ wstaw sobie między obietnice polityków/ sci-fi
Odwiedź dział Ladies SFD

...
Napisał(a)
nie chce tyle chudnac, po prostu obejrzalam program w ktorym dziewczyna tyle miala chudnac dziennie, i teraz nrtuje mnie, na jakiej to jest zasadzie.
i dalej nie wiem.. :P
i dalej nie wiem.. :P
...
Napisał(a)
Też oglądałem takie programy na MTv, że 18 letni koleś schudł w 110 dni 54 kg czyli ponad 2kg dziennie = musiał spalać 14000 kcal dziennie
Powinni zakazać emisji takich głupot, bo człowiek widzi i się nabiera, a program to pewnie od końca był kręcony, bo dzieciak wyglądał rzeczywiście dobrze.

Powinni zakazać emisji takich głupot, bo człowiek widzi i się nabiera, a program to pewnie od końca był kręcony, bo dzieciak wyglądał rzeczywiście dobrze.
...
Napisał(a)
Cos arturze z liczeniem kiepsko, 2kg dziennie * 110 = 220kg 

Damian - http://www.sfd.pl/-t817447.html | s.19 | s.52
SIŁA!
...
Napisał(a)
Rzeczywiście pomieszało mi się coś - wpisałem nie licząc a się już wcześniej pomyliłem. W każdym bądź razie kolo zszedł z 143 do 89 (to pamiętam bo wtedy sam ważyłem 89), a ja schodziłem od 112 poprzez 106 długo utrzymywane i potem długa stagnację na 100kg i dziwiłem się jak to możliwe? U tego dzieciaka zmiana była tak porażająca, że wszystkie redukcje przeprowadzone przez Konia w stosunku do jego redukcji to pryszcz. W dodatku kolo przez pierwsze dni był leniwy i ciężko było go z przed Tv wyciągnąć. A to wszystko tylko w wakacje!!!
A to inna bohaterka z tego programu

A to inna bohaterka z tego programu

...
Napisał(a)
dokładnie, chodzi mi o ten sam program- pogromcy nadwagi ;)
moze i rzeczywiscie proces odchudzania u nich trwa duzo dluzej, choc wiadomo, ze ci, ktorzy przez kilka/ nascie lat siedzieli przed tv i pochlaniali fast foody w szybkim tempie schudna, gdy rusza dupsko i ogranicza kalorie.
i w programie tym wlasnie dziewczyna spalala 3500kcal dziennie, ale niestety nie udalo jej sie zejsc do wymarzonej wagi. chciala ok. 40, z skonczylo sie na 10.. mimo wysilku i wyzeczen, taki juz organizm.
ALE nadal nie uzyskalam odpowiedzi!! jak dzienne zapotrzebowanie to 2000kcal, a przy 3500kcal traci sie 0,5kg, to musze miec deficyt 5500kcal??
moze i rzeczywiscie proces odchudzania u nich trwa duzo dluzej, choc wiadomo, ze ci, ktorzy przez kilka/ nascie lat siedzieli przed tv i pochlaniali fast foody w szybkim tempie schudna, gdy rusza dupsko i ogranicza kalorie.
i w programie tym wlasnie dziewczyna spalala 3500kcal dziennie, ale niestety nie udalo jej sie zejsc do wymarzonej wagi. chciala ok. 40, z skonczylo sie na 10.. mimo wysilku i wyzeczen, taki juz organizm.
ALE nadal nie uzyskalam odpowiedzi!! jak dzienne zapotrzebowanie to 2000kcal, a przy 3500kcal traci sie 0,5kg, to musze miec deficyt 5500kcal??
...
Napisał(a)
Modelinka: Ty żartujesz sobie z nas, tak????
...
Napisał(a)
Wg kalkulatora kalorii jednego z portali dla biegaczy, dla osoby ważącej 101kg 60 minutowy wysiłek polegający na bieganiu w tempie 6,5min/km to wydatek 1000 kcal. To chyba raczej nie możliwe fizycznie spalić dziennie 3500kcal.
Zakładając już, że dzienne zapotrzebowanie spalamy zwyczajnie żyjąc i w inny sposób.
Znalazłem nawet film o tym kolesiu:
http://www.mtv.pl/shows/pogromcy-nadwagi/episodes/pogromcy-nadwagi-s2-odc-1/video/pogromcy-nadwagi-s2-odc-1-1-5-723063/
Film jest w 5 częściach. Nie ma co się dziwić że ludzie wierzą w to jak widzą w TV - tylko jak oni to kręcą???
Zakładając już, że dzienne zapotrzebowanie spalamy zwyczajnie żyjąc i w inny sposób.
Znalazłem nawet film o tym kolesiu:
http://www.mtv.pl/shows/pogromcy-nadwagi/episodes/pogromcy-nadwagi-s2-odc-1/video/pogromcy-nadwagi-s2-odc-1-1-5-723063/
Film jest w 5 częściach. Nie ma co się dziwić że ludzie wierzą w to jak widzą w TV - tylko jak oni to kręcą???
Polecane artykuły