SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białko z grochu na ciepło lub gorąco

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 784

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 47 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 543
Czy białko z grochu (lub jego mieszankę z białkiem sojowym) można dodawać do ciepłych i gorących posiłków, np. do owsianek, zup, etc.?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
Oczywiście, że możesz zastosować białko z grochu, czy jakiekolwiek inne roślinne do posiłków na ciepło, gama naszych odżywek roślinnych jest bardzo bogata, mamy dostępne (od najtańszej opcji do najdroższej):

- białko sojowe
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Soy_Protein-opis40085.html

- mix białek roślinnych
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Vegan_Protein-opis40089.html

- białko z grochu
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Vegan_Pea_Protein-opis40740.html

- białko drożdżowe
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Yeast_Protein-opis41988.html

- i nasz mix premium roślinny vegerose
https://sklep.sfd.pl/ALLDEYNN_VEGEROSE-opis41558.html



Osobiście stosuję odżywki białkowe tylko w ten sposób. Dodaję do np masy omletowej, stosuję do kleików, czy też innych prostych wypieków, albo do posiłków na zimno np. granoli/musli z rana, albo ryżu lub płatków kukurydzianych z owocami po treningu.

Mimo wszystko jak możesz polecalbym spróbować odżywek serwatkowych,albo mieszać sobie zwierzęce z roślinnymi, to byłaby najciekawsza opcja pod różnymi walorami.

Polecamy również: Odżywki białkowe ranking - najlepsza odżywka białkowa
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12080 Napisanych postów 160544 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234840
Witaj.
Tak tutaj jest podobna zasada jak z białkiem serwatkowym można dodawać do posiłków na ciepło ciast omletów i tak dalej. To że białko pod wpływem ciepła będzie ulegało pewnemu stopniu rozkładowi tak zwanej denaturyzacji nie oznacza że białko dostaje się bezwartościowe po prostu będzie jak gdyby nieco nadtrawione. Jednak w naturalnym procesie gotowania pieczenia czy smażenia jeżeli korzystamy z produktów odżywczych, wartościowych normalnych, również taki Proces zachodzi jest to naturalne. Więc na zdrowie :)
2

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68518
W omletach, plackach itp. nieduży dodatek takiego białka może nawet się przyczynić do poprawy konsystencji i struktury gotowego wyrobu, czyli ostatecznej atrakcyjności. Szczególnie warto dodać takie białko, kiedy nie ma tam innych wartościowych źródeł białka np.jajek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Nie powinno być problemu z ilością "białka w białku" po obróbce termicznej. Producent nic nie sugeruje na ten temat na opakowaniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 47 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 543
Nie ma nic na ten temat na opakowaniu, ale według informacji od producenta śmiało można jeść na ciepło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
No to już masz jasna odpowiedź u samego źródła, więc zajadaj śmiało. Swoją drogą jak smakuje białko grochowe w porównaniu do wpc?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 47 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 543
Jeszcze nie wiem :). Kiedy w końcu dotrze i spróbuję to podzielę się wrażeniami.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12080 Napisanych postów 160544 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234840
ogolnie bialka roslinne nie sa tak smaczne jak bialka typowo mleczne WPC. i nie ma co tutaj ukrywac, ze takie samki czy konsystencja jest sobie rowna. Oczywiscie jest to kwestia gustu, ale ja nie przepadam za bialkami roslinnymi. Duzo lepiej sprawdzaja sie wlansie jako element jakiejs potrawy czyli dodac sobie takie bialeczko do wypiekow i faktycznie tutaj sprawdza sie ok. Jednak jezlei mowimy o pisciu bezposrednio szejka rozpuszczonego to zdecydowanie czuc tutaj nieco gorsze doznania smakowe niz wpc

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68518
Ja bym wypróbowała białka roślinne w połączeniu z jakąś formą błonnika także do zagęszczania sosów, zup i deserów - tradycyjnie są wykorzystywane do tego celu, niekoniecznie jako główny składnik smakowy, ale właśnie jako baza dla przypraw czy "poprawiacz" konsystencji. W Azji powszechne jest zagęszczanie potraw mąką z roślin strączkowych, bogatych w białko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 47 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 543
Kupiłem białko Ostrovitu. Do owsianki z dodatkami (owoce, siemię lniane, itp,) jak najbardziej ok. Jako samodzielny napój rozcieńczone z wodą nie jest smaczne. Żeby była jasność, nie jest ohydne i nie do przełknięcia, ale nie jest dobre. Będę dodawał do zup, owsianek i jako dodatek do innych posiłków. Samodzielnie raczej w razie konieczności.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Z czego w ogóle wybiorą u ciebie chęć/konieczność stosowania tego białka zamiast np. wpc czy wpi?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tribulus + Ashwagandha - czy to dobre połączenie?

Następny temat

Suplementy - warte uwagi?

WHEY premium