Przepis jest prosty i szybki, a batony fajnie sprawdzają się jako posiłek do pracy/szkoły.
Ja dzielę całe ciasto na 5 porcji, makro na jedną porcję wychodzi 20g B / 7g WW / 20g T ~300kcal
Można dodać opcjonalnie aromat i słodzik. Ja dodałem 50g erytrolu.
1.Sezam, pestki dyni i migdały prażymy na rozgrzanej patelni
2. Otręby gryczanne mieszamy z mlekiem, i 100ml wody.
2*. Doprowadzamy do zagotowania otręby, następnie musimy je wystudzić, gdy będą chłodne dodajemy białko.
3. Mieszamy otręby z prażonymi ziarnami
4.Do masy dodajemy białka jaj i mieszamy całość
5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-30min.
Zapraszam do dziennika :
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Mosto_/_Redukcja_pods._str_19__start_masy_str_29_-t1010286.html