Szacuny
2
Napisanych postów
32
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
196
Sprawa prezentuje się tak:
Przed kontuzją nawet nie myślałem o tym, żeby odpuścić trening, teraz zdarza mi się to bardzo często, ciągle zwlekam z wyznaczoną godziną treningu wymówkami np. "musisz jeszcze odpocząć " lub " potem, masz jeszcze czas ". Czasami nawet nie mam chęci do treningu. Wydaję mi się, że mam nieodpowiednio nastawioną psychikę ale nie jestem pewny :/. Są okresy ,w których jestem bardzo zmotywowany np. dzięki muzyce ale niestety na następny dzień gdy motywacja minię nawet muzyka nie jest w stanie pomóc.
Proszę o pomoc, motywację czy coś, naprawdę bardzo mi zależy.
Jeśli ktoś ma czas może mi na PW pomóc.
Szacuny
46
Napisanych postów
502
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6919
to był żart, trzeba przeczekac aktywnie ten czas, albo skupic sie na jednym boju ktory sprawia Ci najwiecej przyjemnosci, a reszte trenowac tak sobie o mimo braku checi i jak zaczniesz zauwazac progress to motywacja sama przyjdzie. oczywiscie cykl jakis zadziala motywujaco ale po cyklu wrocisz do punktu wyjścia, błędne koło, jesli nie trenujesz pod zawody jakies a tylko dla siebie to nie warto, lepiej przeczekac :)
Szacuny
597
Napisanych postów
2062
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22531
Jakiej kontuzji doznałeś? Są jeszcze po niej ślady ? Startowałeś wcześniej ? Ja rozumiem twoją niechęć bo jezeli mialbym zaczynac wszystko od poczatku to bym sie pochlastal Doszedlem po 15 latach do 220 kg w raw Jesli boisz sie o kolejna kontuzje to moze trzeba znalesc pasje np w budowie sylwetki w kulturystyce Tak to jest z kontuzjami - chwila i po całożyciowym dobytku ): Kilku moich znajomych startujacych lata temu rzuciło wszystko Twòj wybòr - bez żadnego celu daleko nie zajedziesz POWODZENIA Sam boję się kontuzji ale còż co ma być to będzie Co może pomòc w motywacji - bez ostrej kawy w życiu nie dotknąłbym sztangi Często tak mam ze na sama mysl o treningu zwraca mi sie posilek kofeina w mig zmienia wszystko Musisz znalesc swoj sposob
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2015-04-25 17:56:09
Szacuny
111
Napisanych postów
675
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5603
Przecież ten chłopak ma 16 lat....nie widzicie tego ? To 3 klasa gimnazjum, jak motywacji brakuje, to na w-fie się zmotywuj! W jego wieku wystarczyło, że spojrzałem na gryf i wykorzystywałem każdą chwilę póki mnie smarkacza z siłowni nie wyrzucili...był to co prawda 1987 rok ale pamiętam doskonale
Szacuny
7888
Napisanych postów
12925
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
88777
"Nowy cel treningowy"-WZOREK i to jest wyjście . WW powstało z myslą o zawodnikach po kontuzjach i tych którym "nie wyszło w WL czy sportach walki" ale też Tych znudzonych dotychczasową aktywnością.Spróbuj treningu wytrzymałości siłowej czyli Wyciskania wielokrotnego.Znam przykłady wielu zawodników różnych dyscyplin których to "przywróciło do zycia".
Szacuny
5284
Napisanych postów
19379
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
336468
Tak naprawdę to wcale nie musi być cel związany z siłownią.....może być coś całkiem innego,jako odskocznia jeśli oczywiście docelowo ma być tylko siłownia.