Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
witam
mam 16,5 lat i mam problem. Mam duze i odstajace sutki. Mam twarda klatke, chodze na siłownie okolo 4 miesiace i cwicze glownie klatke. Tylko ze pod sutkami mam jakby tluszcz, jest tego malo, pod samym sutkiem jest moze 0,5-1 cm, ale jednak, szczegolnie widoczne jest to jak napne klatke Sama brodawka jest dosc wypukla i zaokraglona Wystaje mniej wiecej na 1 cm, ma szerokosci ze 2,5 a wyskosci z 1,5 NIgdy nie bralem zadnych sterdow ani NICZEGO w tym stylu. Mam 197 cm wzrostu i waze 84-85 kg. Byc moze nie jest to az taki wielki problem ale przy moim zroscie to smiesznie wyglada i widac to oblesnie z pod tshirtu. Nie boli mnie ani nie swedzi, nie jest spuchniete, zato perfidnie miekkie. CO mam z tym robic? Czy mozna to jakos pomniejszyc?
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
37791
W twoim wieku to moze byc ginekomastia spowodowana dojrzewaniem. Mysle ze nie masz powodów do obaw, ale jezeli chcesz sie uspokoic idz do lekarza. Pamietaj ze branie sterydow w twoim wieku nie dosc ze popieprzy ci uklad hormonalny, to jeszcze uwypukli ginekomastię po zakonczeniu cyklu, gdy spadnie poziom androgenów w Twoim orgaznizmie.
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
Instruktor JUDO
Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor należy dbać wśród przyjaciół
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie boli mnie to ani nie swedzi ani nie mam zadnych guzkow itd
za to w wieku 13-14 mialem taki siny obrzek dookola sutkow i wtedy to mnie bolalo i chyba cos tam bylo w srodku, ale teraz to juz po tym nic nie zostalo, tylko powiekszona troche brodawka.
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
37791
nie wiem, skoro miales w wieku ok 13 lat to raczej tamto to byla mlodziencza ginekomastia. A to teraz? nie wiem, moze jakies lekkie zaburzenia hormonalne
ale idz najlepiej do lekarza
Instruktor JUDO
Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor należy dbać wśród przyjaciół
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
pendechoz-ja mialem usówana ginekomastie i z tego co moge ci powiedziec to sa jej trzy rodzaje:
-przerost samego gruczołu sutkowego (objawia sie dosć twarda grudką w obrebie sutka)
-nagromadzenie tkanki tłuszczowej w obrebie sutka często poza jego obszarem też
-przerost gruczołu sutkowego z jednoczesnym odłozeniem sie tk. tłuszczowej
Napisz jeszcze raz dokładnie czy ta tkanka pod sutkiem jest miekka czy bardziej twarda-najlepiej sprawdż to :
-unosząc rękę do góry i chwyć cały sutek miedzy palce jak kapsel, lekko ściśnij
-napnij klatke i scisnij sutek, dodus sutek do klatki
Jak juz wybadasz to poweidz mi jak to wygląda postaram ci sie pomóc.
A tak na zapas to jesli chcesz iść do lekarza to idż od razu do chirurga plastyka a nie np.do endokrynologa-on ci nie pomoze.
Z własnego doswiadczenia polecam ci najpierw zrobienie USG co nic nie boli ale jesli poprosisz o opis upewnisz sie ze to nic zlego a zapewne tak jest.
jak masz pytania to pisz smiało chetnie ci pomoge.( is sie nie bój to nic nie boli)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
to jest tak, sutek i to pod sutkiem jest miekkie, tak jakby sutek sie napelnil tluszczem i to go powieksza, ale ta tkanka pod sutkiem jest minimalna, jak sie nacisnie to dalej czuc pod spodem juz miesien, jak sie sutek skurczy jak jest zimno i sie go nacisnie, to nie czuc od razu miesnia, tylko troche jest miekkie w tym miejscu...
Aha, to wyglada mniejwiecej tak, ze ta tkanka pod sutkiem jest tylko pod samym sutkiem i tak jakby razem z nim wystaje, tzn, najpierw troche ta tanka, a potem na nie ten sutek, i razem jak to wystaje to jest dosyc duze...
Szacuny
2
Napisanych postów
18
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
489
witam
i jak zeszło Ci to z czasem???
aktualnie mam to samo co opisywałeś tylko ze dopadło mnie to w wieku 22 lat :/
ćwicze ko 5 lat bez żadnych sterydów