Szacuny
19
Napisanych postów
2147
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
55520
Bardzo lubie Ajax. Jak bylem maly to uwielbialem ogladac mecze Ajaxu, a Jari Litmanen byl wtedy moim idolem (nawet mam jego koszulke (teraz juz jest bardzo mala i jej nie nosze). Dalej im kibicuje, nie maja duzo pieniedzy i musza bazowac na wychowankach...I zauwazylem taka prawidlowosc: Maja zazwyczaj 1-2sezony b. dobre i potem 1-2slabsze i znowu dobre i szlabsze... Wiaze sie to z tym, ze po tych dobrych sezonach, kiedy z wychowankow robia sie gwiazdy, klub ich sprzedaje i nastepny sezon jest juz slaby i najczesciej przegrywaja walke z PSV lub Feyenordem o mistrzostwo Holandi, nie mowiac juz o Lidze mistrzow... Ale trzeba przyznac, ze szkolka Ajaxu jest rozwinieta niemal do perfekcji... Z tego co sie orietuje to Ajax ma tez bardzo dobrych lowcow talentow, czesto kupuja pilkarzy z Afryki za grosze, by potem doszlifowac ich talent, wypromowac i sprzedac...
Troche sie rozpisalem, bo sie nudze
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie chwaląc sie mam oryginalną koszulke Ajaxu (Czerwono-biała)
Jestem z niej dumny.
Zaj***sta jest. :)
Musze jeszcze dorwać spodenki Adasia.
POZDRAWIAM :)
Szacuny
14
Napisanych postów
2802
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
16632
Ajax Amsterdam rozwiązał kontrakt z Finem Jari Litmanem. 33. letni napastnik przesiedział prawie cały sezon na ławce Ajaxu, co wynikało także z problemów zdrowotnych w tamtym roku. Teraz trudno było znajść miejsce dla reprezentanta Finlandii w składzie i obie strony zdecydowały się na rozstanie.