Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
19
Napisanych postów
248
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11821
Panowie obecnie jestem na swoim drugim cyklu 1-8prop 100mg/e2d 4-9 wino 30mg e0d wczesniejszy to prop solo 1-6 100mg/e2d i teraz pytanie.Poniewaz zaczynam myslec co uderzyc na kolejny.Propionat dobrze na mnie dziala ale mysle czy ma sens kolejny raz walic krotki estr czy moze przejsc na dlugi(prolo) mysle nad dwiema opcjami 1-8 prop 150mg 1-6 npp 50/100? e2d ew. do tego wino na koniec.Lub Prolo 1-12 200mg/e4d + deca 200mg e7d. Z tym ze ta druga opcja dlugo sie bedzie rozkrecac(a mety na kicka nie chce) cykl wypadalby w okresie letnim co bardziej sklania mnie do pierwszej opcji ale nie wiem czy nie lepiej uderzyc cos mocniejszego jak dla mnie.Jestem otwarty na inne sugestie:)
Waga: 82
Wzrost: 173
Obwód klatki: 109
Obwód ramienia: 40
Obwód talii: 87
Obwód uda: 61
Obwód łydki: 38
Staż na siłowni: 4-5 lat
Ilość spożywanego białka: 2,5-3
Ilość spożywanych węglowodanów: 2-6 zalezy kiedy
Ilość spożywanych tłuszczów: 2-5 zalezy od wegli
Opis przebytych cykli sterydowych: ww
Trening: kazda partia raz w tyg +20min aero po,lub osobno aero w inne dni.
Cel cyklu: w miare sucha masa
Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: od drugiego bedzie 8-10tyg
Szacuny
2
Napisanych postów
326
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
47398
Moim zdaniem 3 opcja moze byc najpierw miales solo propa pozniej z winem teraz dolaczysz npp ,a na lato fajny cykl na dobre miasko z tego jest przy dobrej misce.Długie estry zostawiłbym bym na jesień
Szacuny
19
Napisanych postów
248
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
11821
no wlasnie tez bardziej do tego sie sklanialem npp jeszcze nie stosowalem wiec moze mnie fajnie porobic,moze jeszcze do tego 5-9 wino. Czekam na kolejne opinie.