Konsumpcja olejów MCT/kokosowy powoduje wzrost stężenia ciał ketonowych nawet przy wysokim spożyciu węglowodanów, ale niewątpliwie keto-adaptacja pozwala na wykorzystywanie tych związków w sposób bardziej efektywny.
W tym artykule pojawiają się trzy obrazki - na pierwszym jest zegarek narysowany z pamięci przez mężczyznę z zaawansowaną postacią choroby Alzheimera - drugi i trzeci rysunek to zegarki narysowane przez tego samego mężczyznę po 2 tygodniach i 37 dniach konsumpcji oleju kokosowego. Uzyskany efekt miał związek ze zwiększeniem produkcji ciał ketonowych i został uzyskany na diecie z wysokim udziałem węgli:
http://www.coconutketones.com/whatifcure.pdf
W tym artykule pojawiają się trzy obrazki - na pierwszym jest zegarek narysowany z pamięci przez mężczyznę z zaawansowaną postacią choroby Alzheimera - drugi i trzeci rysunek to zegarki narysowane przez tego samego mężczyznę po 2 tygodniach i 37 dniach konsumpcji oleju kokosowego. Uzyskany efekt miał związek ze zwiększeniem produkcji ciał ketonowych i został uzyskany na diecie z wysokim udziałem węgli:
http://www.coconutketones.com/whatifcure.pdf
1