SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

produkty z niską zawartością węglowodanów

  • [...] Jeżeli jesteś złożoną osobowością i podobnej złożoności oczekujesz od suplementu białkowego, Protein Fusion 85 jest dla ciebie doskonałym wyborem. Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Protein Fusion 85 składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników. Zalecane porcjowanie Zmieszać 1 porcję (30 g, 1 miarka = 2 łyżki) w 250 ml [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 12570 Data: 2016-10-03 12:50:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na bazie naturalnego kakao, a ono jest nośnikiem węglowodanów.Wszystkie pozostałe smaki są bez carbo.Możesz mieć 100% pewność, że to jest izolat białka serwatkowego.Znam te produkty doskonale i trochę się zainteresowałem właśnie Isopurem.Ten produkt otrzymywany jest specjalną technologią opatentowaną przez NB.Poza tradycyjnym procesem jest [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 6251 Data: 2008-05-21 17:20:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko przed snem.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] sa do utrzymania stalego poziomu glukozy. Zrodlem pozywienia przyjaznego dla organizmu czlowieka o grupie krwi 0, w przeciwienstwie do innych grup krwi, nie sa produkty mleczne i zbozowe, bowiem uklad pokarmowy tej grupy krwi nie zaadaptowal sie do nich w pelni.Poczatkowo te rodzaje zywnosci nie byly podstawa diety czlowieka, staly [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 7372 Data: 2011-03-14 19:40:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ostatnia deska ratunku!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Low carb to znaczy z niską zawartością węglowodanów. Białko jemy zazwyczaj w granicach 2g, więc logiczne że resztę kalorii przypada na tłuszcze. Natomiast kiedy i jakie produkty jeść znajdziesz w zbiorze na pewno.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1065 Data: 2008-11-08 17:40:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w nie których sytuacjach, zawierające małą ilość węglowodanów i pełne złego jakościowego tłuszczu takiego jak z mięsa, masła*. Jeśli wybierasz zdrowe nisko glikemiczne produkty - przynajmniej jeden w każdym posiłku który spożywasz - masz szansę nie tylko kontrolować poziom glukozy we krwi na całej skali, ale odpowiednio zbilansować posiłek [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 17919 Data: 2008-07-29 15:05:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czym sie różni izolat białka od koncentratu

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] (np. 0.5-1%) oraz bardzo mało laktozy (do 2%) w porównaniu do koncentratu białka serwatkowego (WPC), • współczesne białko WPC może mieć nawet kilka % laktozy, starsze produkty miały nawet do 55% laktozy, • współczesne białko WPC może mieć do kilku % tłuszczu, starsze produkty do 10%, • izolat ma więcej białka w 100 g, z reguły najczęściej [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-07-19 16:15:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Podnoszenię ciężarów

    Post
    Aktualności - Sporty Siłowe

    [...] gdyż posiadają one zbilansowany skład aminokwasowy pozwalający na optymalne ich wykorzystanie przez organizm. Należy tutaj zachować jednak pewną ostrożność. Zazwyczaj produkty żywnościowe pochodzenia zwierzęcego oprócz pełnowartościowego białka charakteryzują się także dużą zawartością tłuszczu, szczególnie kwasów tłuszczowych nasyconych [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 5459 Data: 2009-04-24 15:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] się wchłaniają z przewodu pokarmowego i szybko zwiększają glikemię. Te cukry reprezentowane są właśnie przez glukozę, ale też należy tu sacharoza (cukier buraczany). A produkty o dużej zawartości tego typu węglowodanów to: słodycze, ciasta, lody, dżemy, niektóre owoce (np. winogrona). Drugi rodzaj węglowodanów, tzw. "maszerujące" [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-18 12:38:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] gdyż posiadają one zbilansowany skład aminokwasowy pozwalający na optymalne ich wykorzystanie przez organizm. Należy tutaj zachować jednak pewną ostrożność. Zazwyczaj produkty żywnościowe pochodzenia zwierzęcego oprócz pełnowartościowego białka charakteryzują się także dużą zawartością tłuszczu, szczególnie kwasów tłuszczowych nasyconych, [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1708 Data: 2014-12-04 13:57:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 2 rozdział o cała prawda o odżyweczkach NAJCZĘŚCIEJ STOSOWANE ODŻYWKI NA RYNKU POLSKIM I ŚWIATOWYM „Od czasu kiedy w 1839 roku holenderski badacz Mulder wykrył grupę związków organicznych zawierających azot i nazwał je proteinami, upłynęło ponad 150 lat. Nazwa proteiny pochodzi od protitemi, co oznacza stawiam na [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 12798 Data: 2008-03-08 18:15:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie w kulturystyce info

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jej używanie wzmacnia sprawność organizmu. Pomaga w dostarczeniu mu potrzebnych składników. Jeżeli nie pije się wystarczającej ilości wody, organizm musi wydalać trujące produkty przemiany materii w formie bardziej skondensowanej, powodując nieprzyjemny zapach skóry, przykry zapach z ust i cuchnący mocz. Zdrowie zależy od wielu czynników, ale [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 7861 Data: 2006-08-07 09:30:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WPC czy carbo?

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] ilościach obecne są w mleku, chudym twarogu, wątrobie. Korzystne może być także spożywanie LECYTYNY, będącej bogatym źródłem choliny. Nie zalecany jest natomiast ryż i produkty zawierające żelatynę, bowiem zawarty tam w znacznych ilościach aminokwas glicyna hamuje lipotropowe działanie metioniny. Czego należy unikać po treningu, aby [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 4057 Data: 2006-01-06 21:31:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co sadzicie o serwatce Prolaba?

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] które organizm może wytworzyć sam oraz aminokwasy egzogenne, czyli te, które muszą być dostarczane w pożywieniu. Jednym z głównych źródeł białka dla organizmu człowieka są produkty mleczne. Mleko zawiera dwie główne frakcje białek – jedna z nich to kazeina, która podczas produkcji sera jest oddzielana od serwatki płynnej. Z serwatki [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 4060 Data: 2002-10-28 14:25:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)