[...] używek i głodzenie się. Wszystkie te stany prowadzą do zachwiania homeostazy organizmu. Dobra dieta powinna się składać w większości z warzyw (najlepiej surowych) i łączyć produkty kwaśne (nabiał, mięso) z zasadowymi (warzywa i owoce bogate w kwas jabłkowy, winowy, cytrynowy). Dlatego jak najczęściej sięgajmy po alkalizujące (odkwaszające), [...]
[...] kaloryczność diety ? Jeśli to początek, to moim zdaniem za bardzo na starcie obciąłeś kalorie, bo nie zbyt będziesz miał z czego ciąć później. Ogólnie dieta jeśli chodzi o produkty, to nienajgorsza, ale sam parę rzeczy bym w niej zmienił, jak np. wyeliminował ser twarogowy na noc, dodał za to ryby, a poza tym warzywa, jakie mają witaminy i [...]
Do białka już nie będę wracał. Urozmaicając sobie jadłospis na śniadanie zamiast WPC można zjeść np 400g jogurtu naturalnego/ kefiru naturalnego z płatkami owsianymi w tym połączeniu zachodzi komplementarność białka Nie wiem jak obrabiasz płatki owsiane, ale przeczytaj to warto wiedzieć jak pozbyć się kwasu fitynowego, czy ta metoda tam podana [...]
Warzywa wcina się po to aby zachować równowagę kwasowo-zasadową w organizmie (również dostarczyć witamin). Jedząc zbyt mało produktów odkwaszających prędzej czy później będziesz miał problem z zdrowiem. Produkty odkwaszające. W google sobie wyszukaj zwrot "skutki zakwaszenia organizmu". Pozostaje cytryna, zielona herbata i jeszcze parę owoców o [...]
to nie chodzi o białko: produkty zakwaszające organizm trzeba jeść również produkty odkwaszające: produkty zmniejszające zakwaszenie Dlatego zbilansowana dieta pozwala na zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie Zmieniony przez - kanap w dniu 2013-05-09 21:17:15
nofatuknapisał: Produkty zawierające takie pierwiastki jak wapń, potas, żelazo to produkty odkwaszające organizm. Pierwiastki te mają charakter zasadowy. Wszystkie warzywa i owoce to produkty silnie odkwaszające. No to wapń, potas i żelazo znajdują się jak najbardziej w produktach mięsnych i to wcale w nie tak małych ilościach. Czyli wg tej teorii [...]
Produkty zawierające takie pierwiastki jak wapń, potas, żelazo to produkty odkwaszające organizm. Pierwiastki te mają charakter zasadowy. Wszystkie warzywa i owoce to produkty silnie odkwaszające. Podobne właściwości mają również mleko i sery. Do produktów zakwaszających należą takie produkty, które zawierają pierwiastki: fosfor, siarka, chlor. [...]
[...] takie podjadanie albo jedzenie bez ważenia produktów. Jedna ważna rzecz jeszcze przy spalaczach - niekoniecznie muszą bardzo pobudzać - bo jest to tylko efeket pobudzenia, a nie koniecznie całego cyklu spalania tłuszczu. Ten serek wiejski bym wywalił, gdzie warzywa ? lub produkty odkwaszające organizm jak glutamina, proszek zasadowy ????
[...] utleniając się w organiźmie tworzy związki o charakterze zasadowym, druga grupa o charakterze kwaśnym. Produkty zawierające takie pierwiastki jak wapń, potas, żelazo to produkty odkwaszające organizm. Pierwiastki te mają charakter zasadowy. Wszystkie warzywa i owoce to produkty silnie odkwaszające. Podobne właściwości mają również mleko i [...]
[...] się złogów we krwi, zanieczyszczania naczyń krwionośnych i powstawania kamieni w pęcherzyku żółciowym. Żeby pieczywo, ciastka, herbatniki, bułeczki i praktycznie wszystkie produkty z białej mąki wyglądały bardziej apetycznie, stosuje się do ich produkcji różnorodne domieszki: barwniki, środki aromatyczne, środki odkwaszające, przyśpieszczacze, [...]
[...] stosowane w przemyśle spożywczym oraz sposób przechowywania produktów w warunkach domowych, ich termiczna obróbka (smażenie, gotowanie). To, co kupujemy w sklepie, to produkty łatwo przyswajalne, ale wyjałowione z wielu mikroskładników. Rynek - nastawiony na długie terminy przydatności do spożycia - zubaża naturalne pożywienie o witaminy [...]
[...] nico na jej temat: Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę kwasowo-zasadową, korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Kapusta usuwa też trujące produkty przemiany materii. Od stuleci znane są jej właściwości przeciwzapalne. Sok ze świeżej kapusty do dziś jest stosowany w medycynie ludowej jako lek przy owrzodzeniach [...]
[...] odporność na ból i zmęczenie. Kakao jest tak powszechne i wszystkim znane, że raczej nikogo nie trzeba zachęcać do jego jedzenia, jednak warto w szczególności spożywać produkty z surowego kakao. Produkty przetworzone, takie jak mleczna czekolada czy kakao w proszku z dodatkiem cukru nie mają wiele wspólnego ze zdrowiem. Quinoa Inaczej [...]
[...] ma białko Źródła białka w diecie Produkty zawierające białko Białko pochodzenia roślinnego Białko w owocach Białko w warzywach Mięso, ryby, jaja Orzechy, nasiona Nabiał, produkty mleczne, sery Suplementy białkowe Odżywki wysokobiałkowe Naturalne odżywki białkowe Dieta bogata w białko Co daje białko Białko serwatkowe – efekty Białko na [...]