[...] czytałem ze stosunek białka(g) do masy ciała (kg) powinien wynosić maks 2.5 inaczej można zakwasić organizm. To nie kwestia zakwaszenia, a potrzeb. Poza tym, nie tylko produkty będące źródłem białka mają działanie zakwaszające. Równie dobrze można jeśc mniej białka i mieć problemy z równowagą kwasowo-zasadową, lub jeśc więcej i takowych [...]
[...] mylić pH produktu przed zjedzeniem z jego działaniem po zjedzeniu. Każdy produkt ulega najpierw strawieniu, następnie wchłonięciu, a na końcu jest metabolizowany. Czyli produkty jego trawienia, które wchłaniają się do krwioobiegu w jelicie cienkim mają wpływ na pH krwi (jednak jest to krótkotrwałe, pH krwi stabilizuje się do optymalnej [...]
Za dużo,gorzej niż za mało. Mięśnie nie rosną od nadmiaru białka,tylko od właściwych proporcji między BWT.Odpadowe produkty przemiany białka w organizmie są zakwaszające i toksyczne.Produkty energetyczne(węgle i tłuszcze)są wtedy zużywane do usunięcia toksyn z organizmu(bo ta sytuacja jest zagrożeniem),a nie do wbudowywania pozostałego białka w [...]
[...] powinnaś skoncentrować się na dostarczaniu odpowiednich ilości produktów alkalizujących a niekoniecznie na przesadnym eliminowaniu produktów zakwaszających. Niektóre produkty zbożowe (np: kasza gryczana, ryż brązowy) mają również silne właściwości zakwaszające. Konsumpcję mięsa niekoniecznie należy kojarzyć z dostarczaniem toksyn, [...]
[...] trochę cukru. Klei się. Najbardziej lubi się przyklejać do białek. Dlatego też glikacja białek jest niezmiernie ważna - po jakimś czasie tworzą się tak zwane zaawansowane produkty końcowe glikacji. Nazwa ta nie jest przypadkowa, w skrócie oznacza AGE (wiek - przyp. tłum.). Jeżeli uda się odnowić lub przebudować białko, to świetnie. Jeżeli ma [...]
[...] w tej chwili powinien, z małymi wyjątkami, spalać w tej chwili tłuszcz. Mózg będzie spalał cukier, nie musi tego robić, może z powodzeniem, nawet z lepszymi efektami spalać produkty uboczne powstałe w metabolizmie tłuszczy, czyli ciała ketonowe. To je właśnie spala podczas długotrwałego postu. Udowodniono, że gdyby mózg był już naprawdę dobry w [...]
czy jeśli mam zamiar odkwasić organizm i stosuje do tego proszek zasadowy to mam ograniczać produkty zakwaszające dla szybszego odkwaszenia czy może jednak nie jest to konieczne
Podsumowujac - dieta kulturystyczna cholernie zakwasza organizm, zapewne bardziej, niz u osoby stosujaca "diete mamusi". Dieta mamusi też zakwasza. Problem polega na tym, że produkty zakwaszające, mają bardziej zakwaszające działanie, jak produkty o ph zasadowym - alkalizujące;-) Dlatego tak ważna jest odpowiednia kompozycja diety. Udział warzyw, [...]
[...] mocznikowy). Niestety po tej wizycie może okazać się, że do krwiobiegu trafi już niewiele argininy. Jeżeli pragniemy doprowadzić do wzrostu GH, powinniśmy zdecydować się na produkty zawierające bardziej stabilne formy aminokwasu argininy, jak wspomniane wyżej AAKG, jabłczan argininy. Składnikiem, który pozwoli utrzymać wysoki poziom argininy [...]
[...] sprawiają, że nie czujesz się stale głodna. Takiej roli nie odgrywa tłuszcz - dopóki go nie strawisz, nie czujesz się syta. Pokarmy zawierające węglowodany ( nie tylko produkty zbożowe, lecz również owoce), są z reguły bogate w błonnik. Jest on niezbędny, żeby jelita w czasie stosowania diety pracowały normalnie. Jeśli staną się [...]
to nie chodzi o białko: produkty zakwaszające organizm trzeba jeść również produkty odkwaszające: produkty zmniejszające zakwaszenie Dlatego zbilansowana dieta pozwala na zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie Zmieniony przez - kanap w dniu 2013-05-09 21:17:15
[...] to jedna z najlepszych i najpopularniejszych marek na wymagającym rynku niemieckim. Należy do przedsiębiorstwa Headquarter z Berlina, istniejącego od 1993 roku. Wszystkie produkty Big Zone są produkowane wyłącznie w Niemczech i podlegają ciągłym kontrolom jakości wymaganym w tym kraju. Tworzone są wespół z naukowcami w zakresie żywienia, [...]
[...] więcej niż 3-5% soku albo nie ma go wcale. Chociaż są i takie, które zawierają 20% soku - producent zwykle zaznacza to na etykiecie. Do napojów owocowych zalicza się także produkty, które mimo dużej zawartości soku (powyżej normy wymaganej dla nektaru) zawierają dodatki dozwolone w przypadku napojów, a zabronione przy produkcji soków oraz [...]
[...] ogólne złe samopoczucie, niezdolność do radzenia sobie ze stresem, obniżenie popędu płciowego, przetrenowanie u sportowców, szybkie męczenie się. Działające zakwaszająco produkty zbożowe, sery i żywność przetworzona zawierająca dużo soli, powodują, że organizm chcąc poradzić sobie z nadmiarem kwasów, zaczyna rozkładać tkankę mięśniową. Ale [...]
[...] i obniżenie aktywności fizycznej. Zatem zwalczając przyczyny, możemy odzyskać komfort fizyczny i psychiczny. Dieta, jak już wcześniej kilka razy wspomniano, winna zawierać produkty bogatobłonnikowe, a więc warzywa i owoce. Najlepiej gdy sięgamy po te, które są świeże i charakterystyczne dla sezonu. Nie wolno zapomnieć o uzupełnianiu płynów. [...]
Odwiedziłem niżej wymienioną stronę w celu odpowiedzi na wiadomości prywatne odnośnie suplementacji. Trafiłem na artykuł: http://potreningu.pl/articles/5556/jakie-produkty-zakwaszaja-organizm Od kiedy strona ta zajmuje się tematami paramedycznymi czyt. naturopatycznymi nie mającymi podstaw w aktualnej wiedzy naukowej? Wiem, że temat modny, ale czy [...]
[...] do użytku domowego - gotowania potraw, parzenia kawy, herbaty i ziół, rozcieńczania koncentratów soków i syropów. Mają tę pozytywną właściwość, że bardzo dobrze rozpuszczają produkty, z których przygotowuje się posiłki, wydobywając z nich potrzebne do celów odżywczych składniki pokarmowe. Takie wody można pić w niewielkich ilościach w celu [...]
[...] Dlatego w diecie osób uprawiających sport powinno znaleźć się sporo warzyw oraz owoców, które są wręcz kopalnią antyoksydantów. Dużą ich ilość zawierają również produkty bogate w beta-karoten, witaminę A, C, E oraz selen. Wyjątkowe silne działanie antyoksydacyjne wykazują witaminy A i E, gdy spożywane są razem. Obie rozpuszczają się [...]